Nicolai Tand: În bucătărie îmi exersez pasiunea și mă simt în largul meu

Home « Tendințe « Testimoniale

Nicolai Tand s-a considerat dintotdeauna o fire deschisă și dezinvoltă și, deci, în mod natural îi face plăcere să interacționeze cu oaspeții, să le perceapă starea de spirit și astfel să le creeze cele mai bune condiții pentru a se simți ca acasă, asemenea lui.

Eater Magazine: La Cantine de Nicolai a fost numit de specialiști cel mai bun restaurant cu specific franțuzesc. Cât de adevărată este această afirmație din punctul dvs de vedere și ce înseamnă ea pentru dvs?

Nicolai Tand:: Înseamnă recunoașterea muncii depuse și continuitatea standardului ridicat pe care ne-am propus să-l oferim încă de la început. Chiar dacă aceste aprecieri ne onorează, nu ne flatează într-atât încât să ne supraevaluăm și să funcționăm din inerție. Întotdeauna este loc de mai bine.

NameEater Magazine: Care sunt elementele ce deosebesc restaurantul dumneavoastră de celelalte restaurante elitiste din București?

Nicolai Tand: Probabil faptul că nu arată că un restaurant în sensul clasic al cuvântului. Din punct de vedere ambiental ne-am dorit să oferim un cadru modern, primitor care să inducă o stare de relaxare fără constrângerile impuse de o oarecare etichetă, subînțeleasă din oficiu. Chiar dacă ne adresăm unui public elitist, dorim să sugerăm o stare generală de relaxare în care clișeele și superficialitatea să nu-și aibă locul.

Eater Magazine: Ce credeți că îi determină pe clienții dvs să revină și să devină fideli ai acestui loc? Sunt francezii din România parte a clienților fideli ai La Cantine de Nicolai?

Nicolai Tand: Bănuiesc că este vorba în primul rând de calitatea mâncărurilor și a serviciilor pe care le oferim. Este știut faptul că francezii sunt cei mai critici clienți ai restaurantelor cu specific francez. Sunt destul de mulți clienți francezi ce vin la restaurantul nostru.Name

Eater Magazine: Andreea Esca a declarat la un moment dat că restaurantul dvs este în topul preferințelor sale. Ce alte vedete vin să mănânce și să se bucure de atmosfera de aici?

Nicolai Tand: Îi mulțumim pentru apreciere,  în special datorită legăturii veritabile pe care o are cu stilul de viață și cultura franțuzească ceea ce conferă veridicitate opiniei sale. După cum am precizat, nu ne dorim impunerea unei anumite etichete, astfel că nu urmărim să ne promovăm prin pronunțarea unor nume consacrate sau prin intermediul unor personalități aparte. Aceasta nu înseamnă că nu apreciem fidelitatea și încrederea ce ne-o acordă.

Eater Magazine: Care este colțul/ locul dvs. preferat din acest restaurant?  Name

Nicolai Tand: Bucătăria, deoarece îmi permite să-mi exersez pasiunea și să mă simt în largul meu.

Eater Magazine: Aveți în plan deschiderea de noi restaurante?

Nicolai Tand: Momentan scopul meu permanent este acela de a menține și a perfecționa totodată calitatea ce ne-a consacrat. Combaterea monotoniei și a derizoriului necesită suficient de mult timp și abnegație pentru a nu-mi permite să mă gândesc la acest aspect.

Eater Magazine: Ce investiție financiară a presupus afacerea dvs. și cum s-a dezvoltat în timp?

Nicolai Tand: Consider că nu este importantă valoarea financiară a investiției, esențial fiind rezultatul. 

Eater Magazine: Dacă ar fi să apelați la un bucătar cu renume internațional pentru a găti în restaurantul dvs. care ar fi acela? Name

Nicolai Tand: Alain Ducasse

Eater Magazine: Ce iubiți cel mai mult la jobul dumneavoastră și care este cel mai antrenant aspect al acestei meserii? Ce calități trebuie să aibă un manager de restaurant?

Nicolai Tand: Dintotdeauna m-am considerat o fire deschisă și dezinvoltă și deci , în mod natural îmi face plăcere să interacționez cu oaspeții, să le percep starea de spirit și astfel să le creez cele mai bune condiții pentru a se simți ca acasă, asemenea mie. Singurul factor definitoriu în administrarea oricărei afaceri este pasiunea pentru activitatea desfășurată. Dacă nu îndeplinești această cerință elementară, orice ansamblu de calități este inutil. Într-adevăr, aș putea să identific anumite aspecte favorabile în această privință: răbdare, determinare și fler, într-o ordine aleatorie și nu neapărat în această formulă.

Părerea mea finală este că restaurantul își merită pe deplin faima de cel mai bun restaurant cu specific francez din Capitală. Atmosfera relaxată și boemă din restaurant, precum și atenția și atitudinea prietenoasă a lui Nicolai, precum și călătoria de explorare a aromelor franțuzești te fac să te simți ca pe Champs Elysees.

Citește începutul interviului cu Nicolai Tand, aici!

Autor:  Oana Calițu

 

Publicat in: iunie 2012
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement