"Piastra Bianca gourmet", singurul magazin gourmet din Romania

Home « Tendințe « Testimoniale

Odată ce am aflat de existenţa unui magazin care să aibă produse italieneşti premium, aduse din mai multe regiuni ale Italiei, nu am stat pe gânduri şi i-am făcut o vizită.

Am vrut să văd cu ochii mei toate ingredientele, să simt aromele inconfundabile italieneşti ale condimentelor şi să-mi răsfăţ papilele gustative cu cele mai delicioase sortimente de brânzeturi (preferatele mele).

"Piastra Bianca gourmet", căci aşa se numeşte, este situat
în "lumea bună" a Capitalei, adică undeva prin Dorobanţi (Strada Constantin Aricescu, Nr. 6), zonă în care se împletesc aromele oferite de acest magazin gourmet.

Nu ai cum să nu-l zăreşti din prima, parcă şi mai mult te cheamă să-i păşeşti pragul şi să te laşi învăluit de toate produsele italieneşti numai aici întâlnite. DA, doar la "Piastra Bianca gourmet", găseşti mereu produse care nu se mai găsesc în altă parte în România.

Cum a apărut ideea unui astfel de magazin cu "de toate"?

Păi, trebuie să-i mulţumim Elisabetei Vişan, care, după ce a străbătut de mai multe ori Italia în lung şi-n lat, şi-a dat seama că s-a îndrăgostit de bucătăria Italiei la nebunie.

Odată întoarsă în România şi tânjind după reţetele care au cucerit-o, a vrut să încerce să le preparare în bucătăria proprie, însă, de fiecare dată, ceva lipsea: ba un ingredient, ba un condiment care să facă reţeta perfectă.

Cum unei femei cu personalitate nu-i trebuie prea multe, a pus piciorul în prag şi s-a hotărât să aducă toate ingredientele peninsulei acasă, în România.

 

După ce a colindat sudul Italiei, a cules informaţii, s-a interesat în stânga şi-n dreapta, iar în cele din urmă a făcut lista preparatelor pe care trebuie să le aducă în Bucureşti.

Şi aşa a făcut...rezultatul fiind un magazin gourmet, care a reuşit să se afirme pe piaţa românească şi să-şi câştige cumpărători atât români, câţi şi italieni, nemţi, chinezi sau japonezi.

Ce poţi cumpăra de aici?

Mai bine întreabă-te ce n-ai putea cumpăra! Sigur, dacă te laşi pradă tuturor produselor, rămâi fără vreun ban în buzunar. Nu de alta, dar cum ai putea rezista sortimentelor de brânzeturi, fie simple, cu nuci, cu peperoncino, cu trufe sau cu măsline?

 

Eu una n-am rezistat şi mi-am cumpărat câte puţin din fiecare sortiment: Monte 27 (din Puglia, o brânză cu gust unic, maturat 27 luni), 12 lei/100g; Pecorino di Grotta (maturat într-o grotă), 19,50 lei/100g; Pecorino alle Vinaccia (brânză maturată în vin), 15 lei/100g; Pecorino al Tartufo, 18,50 lei/100g; Parmigiano Reggiano, 22 lei/100g.

Bineînţeles, nu doar brânzeturile sunt vedetele magazinului "Piastra Bianca gourmet". Mai găseşti sortimente de Prosciutto (Prosciutto di Parma, 17,50 lei/100g; Prosciutto di San Daniele, 19 lei/100g; Prosciutto Regina di Norcia, 21 lei/100g; Prosciutto di Cinghiale, 42,51/100g sau Prosciutto Cotto al Tartufo, 26,50 lei/100g).

Deşi cam bătea vântul prin portofel, mi-am luat şi un sortiment de salam foarte interesant la gust, cu trufe, pe care am dat 27 lei/ 100 de grame. Pe lângă acest salam, trufele se regăsesc şi în unt, ulei, crostini sau risotto.

Ţi-e poftă de nişte paste autentice italieneşti, făcute din făină de Puglia (considerată cea mai bună din Italia)? Tot la acest magazin gourmet le găseşti: colorate, simple sau cu diferite arome, cum ar fi lămâie, ciuperci, peperoncino sau vin roşu.

Şi cum pastele merg asezonate cu un ulei de măsline de calitate, extra virgin, cel de Frantoio din Puglia şi Toscana, simplu sau cu arome (rozmarin, lămâie), te aşteaptă să-l cumperi ca să te convingi de proprietăţile lui. Pentru el trebuie să scoţi din buzunar sume cuprinse între 30 şi 55 lei.

Cu brânzeturile şi salamul cumpărate mi-am răsfăţat familia aşa cum se cuvine, cu ingrediente nemaipomenit de gustoase, autentice şi aromate.

 

 

Irina B.

sursa foto:blassociates.eu

Publicat in: iulie 2013
Etichete pentru acest articol: bucataria italiana, magazin gourmet, paste, retete culinare
Inapoi la categoria «« Tendințe

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement