Sa ne delectam cu povestea Kinder Surprise

Home « Tendințe « Testimoniale

Ouăle Kinder ne-au îndulcit copilăria şi ne-au făcut să ne bucurăm de fiecare jucărie pe care o găseam ca surpriză.

Cu ce se putea compara acea bucurie dată de dulciuri Kinder ori de câte ori ştiam că ne aştepta câte o surpriză în fiecare ou? Eu aş spune că nimic nu putea egala bucuria de copil.

Cu toate că de multe ori m-am întrebat care este istoria acestui ou Kinder, ajungeam să fiu acaparată de gustul cremos dat de ciocolată şi să-mi licărească ochii la vederea surprizei.

Povestea oului Kinder începe undeva prin anii '70, când industriaşul elveţian Heiri Roth s-a gândit să realizeze o jucărie de dimensiuni mici, asamblabilă, ale cărei piese să încapă în interiorul unui ou de ciocolată, lucru imposibil dacă jucăria ar fi fost de la bun început montată.

La început, ciocolata din interiorul oului era neagră, iar jucăria era capsulată ca şi azi într-un recipient de plastic, de culoare galbenă, portocalie sau mixtă (jumătate galben, jumătate portocaliu).

 

Consumatorul mânca oul şi avea plăcuta surpriză de a descoperi micul cadou pregătit de cei de la Kinder. Atracţia era sporită de faptul că jucăria nu era gata de a fi la dispoziţia celui care o descoperea, ci trebuia montată mai întâi.

Văzând că are priză la public, s-a decis ca oul Kinder Surprise să aibă o varietate elaborată a jucăriilor descoperite. De atunci şi până în prezent, s-au folosit figuri celebre din desene animate, dar şi roboţei, maşinuţe, trenuleţe, păpuşi, instrumente de bucătărie (prăjitor de pâine, mixer) etc.

Bineînţeles că lista nu se opreşte aici! Sub învelişul de ciocolată s-au descoperit şi personaje ai Familiei Flinstones, Pantera Roz, Popeye Marinarul, Bugs Bunny, Ştrumfii şi multe alte personaje.

Nu mult a durat până ca ouăle să aibă şi instrucţiuni de folosire, care ajutau consumatorii la asamblarea jucăriei, ceea ce a determinat şi unele inovaţii. Aşa au apărut jucării mai complicate, ale căror piese se regăsesc nu doar într-un ou, ci în mai multe ouă.

Cum este vară afară, cei de la Kinder s-au gândit că ar fi cazul să scoată pe piaţă o linie specială de ouă: Kinder Merendero/Joy toys, care sunt tot ouă cu surpriză, numai că oul este de plastic, într-o jumătate se află jucăria, iar în cealaltă ciocolata, alături de două bomboane cu alune şi o linguriţă.

 

 

Irina B.

sursa foto: blogsavoirfaire.wordpress.com

Publicat in: iulie 2013
Etichete pentru acest articol: dulce, dulciuri, Kinder Surprise, ou Kinder
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement