Din culisele bucătăriei

Home « Tendințe « Top

4. Mâncare thailandeză – David Thompson

David Thompson este un bucătar şi scriitor australian, cunoscut pentru priceperea şi expertiza sa în bucătăria thailandeză. Tocmai profesionalismul său l-a determinat să scrie cartea "Thai Food", care oferă cele mai comprehensive detalii din bucătăria asiatică. David Thompson ne împărtăşeşte pasiunea pentru bucătăria thailandeză, despre care crede că este una dintre cele mai mari bucătării din lume. El oferă peste 300 de reţete delicioase, de la un simplu pad thai clasic sau o salată de Papaya, până la creaţii mai elaborate, precum plăcintă de peşte, carne de porc şi ouă sărate.

Plină de anecdote şi cu o gamă uimitoare de reţete, aceasta este o carte de bucate care nu trebuie să ne lipsească din bibliotecă. O serie de capitole introductive examinează rolul alimentelor în cultura şi societatea thailandeză, în timp ce numeroase tehnici culinare ne învaţă cum să gătim simplu şi gustos. "Thai Food" surprinde toate aspectele legate de această cultură culinară diversificată.

5. Din culisele bucătăriei – Nigel Slater

Cartea lui Nigel Slater este prietenul nostru din bucătărie. Scrisă ingenios, în stilul lui Nigel, nu e de mirare că este o carte atât de bună. Iar el (Nigel) o comoară britanică.

Nigel Slater scrie despre alimente într-un mod care stimulează imaginaţia, inima şi cerul gurii dintr-o dată. Reţetele se bazează pe ingrediente gătite de-un bucătar care comprimă timpul pentru a crea perfecţiunea culinară.

Slater ne împărtăşeşte preparate de sezon şi elementele interesante din spatele lor, ne arată cum o simplă vizită la magazinul de brânzeturi este o adevărată sărbătoare şi ne transmite cu entuziasm o gamă largă de sfaturi culinare. El ne încurajează să vedem procesul de gătit ca pe-o aventură, şi nu ca pe-o corvoadă. O zi ploioasă este perfectă pentru o tocană consistentă, în timp ce una caniculară pentru un ospăţ cu parmezan ras şi roşii coapte. În cazul în care o stare de spirit exotică ne cuprinde, Nigel recomandă raţă prăjită cu anason stelat şi ghimbir. Indiferent de sezon, "În culisele bucătăriei" este o invitaţie la masă.

6. Plăceri culinare – Nicola Humble

 

Cartea este o analiză fascinantă a modului în care cărţile de bucate au fost scrise, prezentate şi utilizate în Marea Britanie începând cu 1860. Prezentate cronologic, fiecare capitol ne prezintă scriitori culinari renumiţi (Agnes Jekyll, Boulestin, Elizabeth David, Constance Spry, Jane Grigson), dar şi unii mai puţin cunoscuţi, cu o mare influenţă în domeniul gastronomic actual. Subiectele sunt captivante, majoritatea dintre ele făcând referire la semnificaţia alimentelor şi la modul de a hrăni copiii.

Cărţile de bucate moderne sunt adesea criticate ca fiind doar pentru lecturare sau pentru completarea şirului de cărţi din bibliotecă, însă cartea lui Humble contrazice aceste păreri, prin detalierea amănunţită a reţetelor pe care orice gospodina ar trebui să le încerce.

Nu puteam încheia lista celor mai bune cărţi de bucate
  fără “Reţete în 30 de minute” - Jamie Oliver.

Cartea prezintă reţete testate de bucătar şi sfaturi simple, în paşi uşori. Deşi poate părea greu de crezut că un preparat iese gustos în doar 30 de minute, iată că Jamie ne încurajează să încercăm. Pentru o veridicitate cât mai concludentă, toate reţetele sale au fost pregătite de cei implicaţi în procesul producerii cărţii: de la oameni simpli, până la specialişti în gătit.

Dintre toate cărţile de bucate prezentate, pe care le vedeţi pe raftul vostru din bibliotecă?

 

 

 

Autor: Irina B.

sursa foto: goodfon.su

Publicat in: iulie 2014
Etichete pentru acest articol: carti bucate, carti de gatit, gastronomie, mancare
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement