Ia masa in stil japonez

Home « Tendințe « Top

Isami (Paris, Franţa) este cunoscut ca fiind cel mai bun restaurant de sushi din Paris, deşi, de multe ori, deţine titlul ca fiind unul dintre cele mai bune din lume.

 

Restaurantul, situat pe malul Senei, este decorat cât mai simplu, atenţia fiind focalizată asupra preparării sushi-ului de către Itamae (master chef în sushi) chiar în faţa clienţilor. El apucă bucata de peşte crud cu o precizie remarcabilă, apoi o rulează perfect în palmă, cu orez lipicios şi alte ingrediente.

Pregătirea unui sushi foarte bun este o sarcină foarte dificilă. Este nevoie nu numai de peşte proaspăt, ci şi de aptitudini extrem de sofisticate, pe care cu greu le mai întâlneşti astăzi. Gătitul sau condimentarea orezului este o ştiinţă în sine, utilizarea corectă a sosului wasabi fiind un joc "de-a ghicitul" pe care doar bucătării profesionişti îl ştiu.

Katsuo Nakamura, bucătarul enigmatic al restaurantului, încălţat cu pantofi Geta (sandale tradiţionale din lemn), nu scoate un cuvânt, ci doar găteşte extrem de concentrat, cu scopul de a-şi hrăni decent clienţii. Şi cât de decent!

La Isami vei întâlni texturi şi compoziţii necunoscute, reconfortante, "înmuiate" într-un joc de culori: albul imaculat al butterfish-ului se completează cu somonul, portocaliul strălucitor al icrelor constrastează cu bucata de doradă.

 

Matsuhisa, Los Angeles, America

Matsuhisa este adesea considerat cel mai faimos lanţ de restaurante japonez din lume. Este cunoscut pentru mâncărurile sale tradiţionale care combină condimentele japoneze şi sosurile cu alimente cultivate la nivel local. Iar cireaşa de pe tort este celebrul Robert de Niro, partenerul familiei Matsuhisa şi co-proprietar al restaurantului cu acelaşi nume.

 

Cu aceste restaurante japoneze, găsirea unui sushi delicios și a unei experienţe pe cinste este mult mai uşoară, nu?

 

 

Irina B.

sursa foto: timeout.com

Publicat in: august 2014
Etichete pentru acest articol: gastronomie, mancare, peste, retete culinare, sushi
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement