Restaurantul Oh! Calcuta

Home « Tendințe « Top
Situat confortabil pe una dintre arterele principale ale districtului Banani Dhaka, Oh! Calcuta este un restaurant liniștit, dar artistic, parte a unui lanț premiat de restaurante fine de servit masa premiate care are cele mai multe dintre sucursalele sale de renume în orașele indiene Kolkata, Mumbai și New Delhi. 

Deși restaurantul servește preparate britanice și continentale, finețe sa se află în bucătăria Bengali și Nawabi a regiunilor din și din jurul Kolkata (fostă, Calcuta).

Restaurantul servește feluri autentice de mâncare tradițională Bengali și Nawabi, feluri ale căror rețete au fost transmise din generație în generație și feluri de mâncare pe care cu greu orice alt restaurant le pot recrea.

Chingri Malai curry, care sunt creveți gătiți în sos cremos de nucă de cocos și bhapa ilish, care face uz de peștele național al Bangladesh-ului – Hilsa, aburit cu un picant sos pe bază de muștar într-o frunză de banană, sunt două dintre multele feluri de mâncare Bengali care sunt foarte populare printre turiști.

Din bucătăria Nawabi se servesc diferite tipuri de Biryani - care este orez parfumat, fiert cu carne, pește, legume sau ouă și kebab-uri care se topesc în gură.

Pentru deserturi, Oh! Calcuta servește brânză de vaci înmuiat în sirop de zahăr și găluște de gris numite rassogollas și sondesh, care este un desert bazat pe lapte.

Adresa: Oh! Calcuta, etaj 6, Casa 49, Road 11, Banani, Dhaka-1213, Bangladesh, 880 28812763


Autor: Icysaura - India
Sursa foto: www.buzzintown.com
 
Publicat in: decembrie 2014
Etichete pentru acest articol: Oh! Calcuta, restaurant, mancare, traditional
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement