Top alimente care ne imbatranesc prematur

Home « Tendințe « Top

Obişnuieşti să mănânci unele alimente despre care nu ai habar ce conţin şi te trezeşti că întâmpini multe probleme de sănătate, afecţiuni ale pielii şi tonus scăzut. De fapt, aceste alimente te îmbătrânesc prematur...unele sunt numite "alimente sănătoase" chiar de către comercianţi. Evită sau exclude din meniul zilnic alimentele nocive şi vei arăta cu 5 – 10 mai tânără.

Din cauza reacţiilor biochimice din organism care apar cu fiecare tip de aliment pe care îl mănânci zi de zi rişti să pari mult mai în vârstă decât eşti în realitate. Mănâncă alimente nesănătoase în mod regulat şi vei constata că te simţi cu 10 ani mai în vârstă. Asta se traduce prin numeroase boli pe care ar fi trebuit să le ai mult mai târziu, piele lăsată, riduri, oboseală etc.

Când vorbim despre îmbătrânire, nu vorbim numai despre ceea ce se vede la exterior, ci şi la interior, cum ar fi o proastă funcţionare a organelor sau articulaţii slăbite. Sunt sigură că vei fi de acord cu mine că sănătatea interioară este mult mai importantă decât cea exterioară. Ce este de făcut?!

 

Ştim cu toţii şi ni s-a tot spus despre efectele nocive pe care le are mâncarea nesănătoasă asupra organismului uman. Însă, se întâmplă ca informaţia pe-o ureche să ne fi intrat şi pe cealaltă să ne fi ieşit. Aşa că haide să săpăm mai adânc, în "culisele" aşa-ziselor alimente care îmbătrânesc la propriu.

Alimente pe bază de grâu ( "grâu întreg")

În capul listei este pâinea albă. Da, bine, îţi spui tu, pâine se mănâncă de când lumea şi pământul. Este adevărat ce gândeşti, asta gândim toţi, însă, pâinea din zilele noastre este o adevărată bombă cu E-uri şi aditivi alimentari care nu ne aduc decât probleme, glutenul fiind responsabil pentru majoritatea efectelor negative. Printre bolile provocate de consumul de pâine albă se numără osteoporoza, bolile inflamatorii intestinale, anemia, cancerul, artrita reumatoidă, dar şi anxietatea, depresiile severe, schizofrenia, migrenele etc.

Locul al doilea este ocupat tot de produsele de panificaţie şi patiserie, cum ar fi covrigi, cereale integrale, brioşe şi alte produse coapte, care cauzează o creştere a nivelului de zahăr din sânge mult mai mare decât cele mai multe surse de carbohidraţi. Dacă nu mă crezi, iată ceva ce ar trebui să ştii... Mi-am făcut personal un test de sânge cu ajutorul unui glucometru la aproximativ 45 de minute între mese: prima dată am mâncat 2 felii de pâine albă, apoi un castron cu fulgi de ovăz.

Rezultatele testelor de zahăr din sânge:
- 2 felii de pâine prăjită din grâu: zahărul din sânge a crescut de la 86 de unităţi la 155.
- 1 bol cu fulgi de ovăz: zahărul din sânge a crescut de la nivelul de 86 la 112

Aparent, nu ţi se pare grav, însă gândeşte-te ce urmări va avea, peste câţiva ani, zahărul pe chipul şi organismul tău. Mai bine ia măsuri din timp şi corpul îţi va mulţumi pentru apectul tânăr şi îmbătrânirea lentă!


Name

 

Produsele din grâu coapte conţin substanţe chimice cancerigene, numite acrilamide, care se formează pe partea rumenită a pâinii, brioşelor, cornurilor etc., fiind responsabile, pe lângă riscul de cancer, de îmbătrânirea prematură. Reţine că aceste acrilamide se mai găsesc în cantităţi ridicate şi în alte surse de carbohidraţi, cum ar fi cartofi prăjiţi.

Alte alimente la care trebuie să fii atentă sunt pe bază de porumb (cereale din porumb, fulgi de porumb, sirop de porumb), uleiul de soia şi alte uleiuri care conţin grăsimi excesiv de rafinate şi procesate, bomboanele, prăjiturile şi băuturile îndulcite.

Vestea bună este că...

Pieţele şi supermarketurile abundă în fructe şi legume proaspete, adevărate "farmacii" naturale, care te vor energiza şi îţi vor conferi o sănătate de fier.

 

Vestea proastă este că...
 

Alimente nesănătoase sunt cu nemiluita, eu doar am rezumat ideile esenţiale. Important este să conştientizezi şi să faci ceva în privinţa sănătăţii tale.

 

 

Irina B.

sursa foto: pinterest.com
 

Publicat in: mai 2014
Etichete pentru acest articol: cartofi prajiti, dieta, mancare, paine alba
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement