Top placinte de vara

Home « Tendințe « Top

Caisele, piersicile, nectarinele, afinele, murele şi merele se numără printre fructele sezonului la care ne gândim atunci când vrem să preparam o plăcintă sau o tartă. Plăcintele umplute până la refuz cu fructe de vară aromate, dulci şi proaspete sunt, fără îndoială, maxim de bune!

 

Rularea unei plăcinte sau umplerea cu fructe proaspete nu este o muncă grea şi este uşor să se încheie cu rezultate delicioase. Să nu mai vorbim că plăcintele de fructe sunt sănătoase.

Plăcintă cu caise

Vei avea nevoie de 2 kg de caise tăiate în felii groase, o ceaşcă de zahăr şi o lingură de amidon de porumb. Amestecă totul şi foloseşte compoziţia pentru umplutura plăcintei. Nuca de cocos mărunţită este o idee bună ca topping pentru plăcinta de caise.

 

Plăcintă cu fructe de pădure

Această plăcintă conţine 3 fructe de pădure de vară iconice: mure, zmeură şi afine. Alege o jumătate de kilogram de fiecare şi pune-o într-un bol mare împreună cu o ceaşcă de zahăr tos, 3 linguri de amidon de porumb şi un pic de scorţişoară. Când se coace într-o plăcintă, rezultatele pot fi minunate.

Plăcintă cu piersici şi vanilie

Plăcinta cu piersici are un colorit delicat şi aromă. Nici măcar nu trebuie să îndepărtezi coaja fructului, aceasta îi conferă un gust în plus. Ai nevoie de 4 kilograme de piersici coapte pentru o plăcintă de mărime medie. Feliază fiecare piersică, amestecă-le cu ¾ cană de zahăr şi condimentează cu extract de vanilie şi un vârf de cuţit de nucşoară.

Plăcintă cu afine

O jumătate de kilogram de afine adaug-o într-un amestec format din 2 linguri de amidon de porumb, ½ ceaşcă de zahăr şi un dram de coajă de lămâie. După ce afinele tale sunt acoperite de acest amestec, presară făină, 3 linguri de zahăr, scorţişoară, sare şi unt. Toarnă compoziţia într-o tavă pentru plăcintă şi coace-o.

 

Plăcintă cu rubarbă şi căpşuni

Alege 1 ½ kg de rubarbă, taie-i frunzele (sunt toxice), apoi feliază-i rădăcinile cărnoase. Amestecă-le cu o jumătate de kilogram de căpşuni tăiate în două, ½ cană de zahăr, ¼ ceaşcă amidon de porumb şi un vârf de cuţit de scorţişoară. Omogenizează umplutura bine înainte de a o pune în tavă.

Plăcintă cu nectarine

Feliază 6 nectarine mari, cu tot cu coajă, şi presară peste ele o lingură de suc proaspăt de lămâie, ¾ cană de zahăr şi un vârf de cuţit de sare. Amestecă bine şi lasă nectarinele la macerat în amestecul de lămâie pentru câteva ore. Feliile de nectarine ar trebui să înceapă să lase suc. Scurge sucul şi amestecă nectarinele cu 2 linguri de amidon de porumb, apoi întinde-le cu o lingură pe fâşia de aluat, ruleaz-o şi bagă plăcinta la cuptor.

Plăcintă cu mere şi mure

O jumătate de kilogram de mure şi un kilogram de mere Golden sunt principalele componente ale acestei plăcinte. Găteşte murele şi cubuleţele de mere amestecate cu griş, 5 linguri de zahăr şi scorţişoară într-o cratiţă mare timp de 5 minute. Umplutura ta de mure şi mere este gata pentru plăcintă.

Plăcintă cu smochine şi migdale

Ia o jumătate de kilogram de smochine coapte şi feliază-le în bucăţi subţiri. Amestecă în blender un ou, ½ ceaşcă de migdale, extract de vanilie, ½ cană de zahăr, ¼ linguriţă făină, o lingură de suc proaspăt de lămâie şi 4 linguri de unt nesărat, până când totul este uniform. Adaugă smochinele feliate şi omogenizează. Umplutura este gata pentru utilizarea într-o plăcintă.

Vara, plăcintele cu fructe sunt delicioase şi simplu de făcut. Nimic nu te opreşte să le încerci în fiecare săptămână.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: food.amerikanki.com

Publicat in: august 2014
Etichete pentru acest articol: gastronomie, placinta cu mere, retete culinare, retete placinta
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement