Top restaurante de sushi din lume

Home « Tendințe « Top

Oamenii din întreaga lume se bucură de minunatul sushi într-o varietate de moduri. Cu toate acestea, găsirea unui restaurant de sushi poate fi o sarcină dificilă, în funcţie de zona în care locuieşti sau călătoreşti. Din fericire, aici sunt unele dintre cele mai bune restaurante de sushi din lume ce merită vizitate.
 

Sukiyabashi Jiro, Tokyo, Japonia

Sukiyabashi Jiro este considerat restaurantul de sushi cel mai celebru din lume, cu un total de trei stele Michelin. De fapt, restaurantul este atât de popular, încât însuşi preşedintele Americii, Barack Obama, s-a înfruptat din delicioasele preparate, în cadrul unei cine de afaceri cu Prim-ministrul japonez, Shinzo Abe, pe 23 aprilie 2014. Cu această ocazie, Obama a declarat că a mâncat "cel mai bun sushi" din viaţa lui.

Restaurantul de trei stele Michelin este situat la subsolul unei clădiri de birouri, în apropiere de staţia Ginza, are un design modest, din lemn, şi doar 10 mese în întreaga încăpere.

Celebritatea restaurantului japonez se datorează şi măestriei bucătarului Jiro Ono, recunoscut pentru rapiditatea cu care preparară alimentele. În doar cinci secunde, master chef-ul Ono pregăteşte un sushi ca la carte, care dispare la fel de repede din farfuria pofticioşilor.

Ono se declară un adevărat perfecţionist, atât în materie de gătit, cât şi în materie de personal. În fiecare dimineaţă, Ono îl trimite pe fiul său (Yoshikazu) la piaţă pentru a cumpăra peştele cel mai proaspăt de la grup select de furnizori de specialitate. Iar ucenicii săi trebuie să se antreneze ani la rând înainte de a se ocupa de prepararea peştelui.

Pentru suma de 200 lire sterline, clienţii au parte de-un răsfăţ al papilelor gustative magnific, dat de-o succesiune de feluri de mâncare frumos prezentate şi ispititor de bune, cum ar fi Tako (caracatiţă), hamaguri (scoici) şi Anago (anghilă de apă sărată), pe paturi de orez.

Komuro, Tokyo, Japonia

Mitsuhiro Komuro este specializat în kaiseki şi îşi serveşte clienţii dintr-o bucătărie de mărimea unui dressing. Restaurantul are doar opt mese, deşi preparatele sale sunt recompensate cu o stea de Ghidul Michelin.

Mitsuhiro Komuro tratează orice oaspete cu ospitalitate şi în spiritul ceremoniei ceaiului. Vara, specialitatea sa este "hamo zukush". Acest fel de mâncare conţine sushi cu aromă de mizansho, cu Tsukuri gătită pe grătar şi hamo uşor fiert la final. Sau friptura din carne de vită Wagyu. Este cu adevărat o experienţă culinară inedită!

Kiku, Londra, Anglia

Kiku este un restaurant cu personal de la ambasada japoneză din apropiere. Datorită felurilor de mâncare şi atmosferei autentice, mulţi critici sunt de acord că restaurantul Kiku este aproape de o adevărată experienţă ca-n Tokyo. Faptul că preparatele sunt pregătite de bucătarul-şef în faţa oaspeţilor este, de asemenea, o bilă albă pentru restaurant.

Restaurantul a fost înfiinţat în Mayfair, în 1978, şi de atunci serveşte preparate de top din bucătăria japoneză autentică, câştigând atât clienţi japonezi, cât şi britanici, care vin să experimenteze cele mai bune mâncăruri japoneze.

Există diferite opţiuni de meniu, inclusiv o serie de preparate mai ieftine la prânz. Ceva mai scump este un prânz standard, cu adaos de sushi din anghilă, care ajunge să coste 20 de lire sterline. Un platou cu sushi de ton costă 22 lire sterline, în timp ce anghila tempura costă 18 lire. Oaspeţii pot mânca mai ieftin, "chiarnatto temut" (boabe de soia fermentate) cu "Ika natto" (calmar mărunţit), pentru 9 lire sterline.

Lista de vinuri este exclusivistă, cum ar fi Muddy Water Chardonnay din 2008 (costă 60 de lire sterline, comparativ cu unul din magazin - 17 lire ), Domaine de Cayron Gigondas din 2007 (42 de lire) sau Corton Charlemagne Bonneau de Matray din 2003 (125 de lire sterline).

 

Va urma...

 

 

Irina B.

sursa foto: travel.amerikanki.com

Publicat in: august 2014
Etichete pentru acest articol: bucatari, de top, gastronomie, restaurante, sushi
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement