Ginsengul - ”rădăcina” vieții

Home « Tendințe « Tradiţii

Numele de ”Ginseng” provine din îndepărtata Chină, unde ”gin” înseamnă rădăcină și ”jen” înseamnă om.

Numele plantei ilustrează forma antropomorfă pe care o are rădăcina ei.

Ginseng-ul este poreclit și ”iarba pământului”, ”planta vieții”, ”esență divină” sau ”elixir de viață lungă”.

În China și Japonia această plantă are statut de elixir universal.

Și americanii nativi cunoșteau proprietățile ginsengului și îl foloseau în călătoriile lungi pentru a face față oboselii.

Primele proprietăți recunoscute ale acestei plante au fost combaterea oboselii și efectele revitalizante.

Ginsengul s-a dovedit a fi și un bun luptător împotriva efectelor îmbătrănirii.

”Planta vieții” conține steroizi și este adesea folosită pentru îmbunătățirea performanțelor sportivilor.

Saponina, substanța din ginseng care conține antioxidanți, ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire și la întărirea sistemului imunitar.

Ginsengul este cunoscut și pentru proprietățile afrodiziace pe care le are: sporește fertilitatea la femei și crește potența bărbaților.

Un alt efect recunoscut al ginsengului este creșterea performanței memoriei, atenției și a puterii de concentrare.

Această plantă este și un recunoscut tonic cerebral și ajută la eliminarea stresului psihic.

Cum se consumă ginsengul?

Există sub formă de capsule cu pulbere de ginseng, care activează metabolismul cerebral, crește imunitatea și metabolismul celulelor.

Se mai găsește sub formă de ceai de ginseng C care este recomandat în astenie, oboseală cauzată de efort fizic sau intelectual prleungit și este și un bun antioxidant.

Mai poate fi achiziționat de la plafar sub formă de capsule de ginseng roșu, capsule de ginseng siberian, capsule cu ginseng și usturoi, capsule cu ginseng și sunătoare sau capsule cu ginseng și lăptișor de matcă.

Indiferent de forma care vi se pare cel mai ușor de ingerat, ginsengul ar trebui introdus în viața dumneavoastră, măcar pentru eliminarea stresului și a oboselii.

Eu personal am încercat ginsengul și am fost plăcut surprinsă de starea fizică și mentală obținută.

Autor: Ioana Dogaru

Sursă foto: organicsoul.com

Publicat in: martie 2013
Etichete pentru acest articol: ginseng, oboseala, stres
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement