Gustul perfectiunii: Biriyani

Home « Tendințe « Tradiţii

Varietățile de mâncare pe bază de orez sunt:

Orez Ghee - Orezul este fiert și amestecat cu Ghee, fructe uscate și condimente tradiționale. Orezul Ghee este folosit ca mâncare tradițională pentru căsătoriile musulmane în Karala. Acesta se mănâncă alături de curry cu pui / carne de oaie sau prăjit.

Biriyani - Este cel mai folosit tip de mâncare pe bază de orez și este considerat ca fiind echivalentul unei mese principale în India. Conţine o amestecătură de legume, împreună cu orez fiert și fructe uscate. E ușor iute, dar gustos.

Orez cu Lămâie - Sucul de lamaie este amestecat cu orezul fiert. Mai este adaugată mazăre, dar și ceapă, și chilly verde.

Orez cu Roșii - bucăți de roșie amestecate cu orez fiert. Acesta e chiar mai iute în comparație cu ultimele două feluri.

Orez cu brânză dulce - Este cel mai cerut tip de orez în India. Se amestecă orez fiert cu brânză dulce. Adițional, se pune piper negru, morcov, chilli verde etc., lucruri care il fac mai delicios.

Aceste feluri de orez sunt foarte delicioase și foarte cerute în India de Sud. Statele în care au mare căutare sunt Andhra Pradesh, Telengana, Tamil Nadu, Kerala & Karnataka.

Forma de bază a mâncării se numește Dosa, pregătită umezind orezul și lintea, apoi amestecând și lăsându-le la fermentat peste noapte. Crisply Dosa se poate pregăti presând pasta pe un cuptor până ajunge plată. Pentru mai mult gust, Ghee e cel mai bun, numindu-l ’friptură Ney’. Ney înseamnă Ghee în India de Sud.

Citeşte mai multe pe zappernews.ro

Publicat in: iunie 2014
Etichete pentru acest articol: bucataria indiana, gastronomie, Masala Dosa, retete culinare
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement