Usturoiul – aliatul imunității

Home « Tendințe « Tradiţii

Usturoiul este foarte popular la noi în țară și este folosit în mai toate rețetele tradiționale pentru gustul unic pe care îl dă mâncării gătite.

Dar usturoiul nu este celebru doar în România.Consumul de usturoi datează de pe vremea construirii piramidelor egiptene.

În secolul al 18-lea, în Franța. Groparii consumau usturoiul zdrobit în vin pentru a se proteja de ciumă.

În timpul celor două războaie mondiale, soldații mâncau usturoi pentru a preveni cangrenele.

Usturoiul are multe proprietăți benefice organismului. În zilele noastre acesta este adesea folosit în tratarea bolilor de inimă și colesterolului ridicat. De asemenea, usturoiul este un cunoscut aliat al imunității și este foarte bogat în antioxidanți.

Acesta este de asemenea un bun furnizor de vitamine (A, B1, B2, C) și substanțe minerale (fosfor, sulf, potasiu, iod, calciu, siliciu).

Usturoiul este un vermifid, fortifiant, laxativ, diuretic, antiseptic, bactericid, rezolutiv, expectorant, febrifug, tonic muscular, hipotensor (scaderea tensiuniiarteriale), antireumatismal, antiasmatic, detoxifiant, sudorific, are efect antihelmintic şi anticarcinogenetic, fiind şi afrodisiac.

Dar, ca orice lucru pe lumea asta, usturoiul are și părți negative: există posibilitatea ca el să interacționeze cu medicamente anticoagulante sau cu tratamentul diabeticilor.

Efecte secundare ale consumului de usturoi în exces ar putea fi: indigestia, arsuri stomacale, vărsături, diaree și greață.

Poate cel mai cunoscut efect neplăcut al usturoiului este respirația urât mirositoare, dar acest efect poate fi combătut ușor cu pastă de dinți sau frunze de pătrunjel.

Usturoiul este recomandat și în curele de slăbire, deoarece accelerează arderile.

Dar cel mai bun lucru legat de usturoi este ....gustul.

Mâncarea cu usturoi capătă un gust deosebit, puternic și iute.

În România, usturoiul este cel mai des consumat sub formă de mujdei (usturoi frecat cu ulei, apă și sare).

Indiferent cum îl administrați, încercați să includeți usturoiul în rutina voastră pentru că efectele sale benefice sunt resimțite imediat.

Autor: Ioana Dogaru

 

Publicat in: martie 2013
Etichete pentru acest articol: aliment, imunitate, medicament, usturoi
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement