O excursie in Bordeaux - pentru intreaga familie

Home « Turism « Degustare vin

Cea mai mare regiune de vin din Franţa, Bordeaux, este cunoscută pentru castelele impunătoare şi viaţa de lux. Dar Bordeaux are şi o latură cu preţuri accesibile, focusată pe cele mai interesante restaurante şi hoteluri.

Tocmai această latură a făcut-o să fie (probabil) cea mai faimoasă regiune a vinului din lume, unde, pe lângă faptul că poţi degusta un conglomerat de băuturi alese, ai ocazia unică să mănânci la restaurantele cu preţuri accesibile şi să vizitezi unele dintre cele mai bune fabrici de vin, în special cele mai bune crame din regiune care fabrică sticle pentru mai puţin de 25 de dolari.

Cazarea la un hotel din Bordeaux poate costa 150 de dolari pe noapte, asta dacă alegi Hotelul L' Avant, situat în cartierul Chartrons, odată un spaţiu întunecat cu depozite abandonate, acum o promenadă pietonală mărginită de flori. Cele nouă camere ale hotelului sunt surprinzător de spaţioase şi decorate cu un amestec eclectic de mobilier modern şi de epocă.

Din moment ce mersul pe jos este liber, te poţi plimba de-a lungul râului Garonne până în centrul istoric al oraşului, unde te vei lovi de aromele parfumate ale preparatelor franţuzeşti. A-ţi fi foame în Bordeaux nu este o surpriză, din moment ce ai la dispoziţie o serie de restaurante menite să-ţi potolească atât foamea, cât şi setea. Şi chiar nu trebuie să cheltuieşti o avere pentru un răsfăţ culinar!

Bucătăria tradiţională locală nu înseamnă 5.000 de feluri de antreuri, ci, în cea mai mare parte, este rustică şi simplă, cu bucăţi de carne de miel la grătar sau stridii proaspete şi midii din Arcachon.

 

O abordare chiar mai accesibilă este mâncatul la unul din multele baruri din Bordeaux. Vinul este radical mai ieftin în Europa decât în SUA şi cu un pic de brânză, raţă confiată, unt proaspăt şi pâine bună, ai o masă minunată. Această strategie te poate conduce la fermecătorul Le Bô Bar, situat în Piaţa St-Pierre.

 

Le Bô Bar se concentrează pe mâncărurile organice şi vinurile de calitate atât locale, cât şi din alte părţi ale Franţei. Aici, meniul este unul delicios, format din mezeluri (o porţie costă doar 7 dolari), aperitive şi feluri principale care îţi vor lăsa apă în gură. Feeria gastronomică este completată de vinuri precum La Luna, cu arome bogate de zmeură, pentru preţul de 4 dolari. Sau optează pentru recentul bar deschis, Aux Quatre Coins du Vin, unde, datorită dozatoarelor de vin ENOMATIC, poţi încerca cinci gusturi diferite de vin, la mai puţin de 12 dolari.

 

Va urma...

 

 

Autor: Irina B.

sursa foto: lonelyplanet.com

Publicat in: iulie 2014
Etichete pentru acest articol: degustare, degustare vin, Merlot, vinuri
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement