Vinul Porto

Home « Turism « Degustare vin
Portugalia este una din regiunile viticole apreciate din Europa inca de pe vremea romanilor, dar vinul de Porto, cel mai cunoscut sortiment portughez, a aparut abia in secolul al XVIII-lea. 
 Vinul este făcut din struguri cultivaţi în regiunea Duoro din Portugalia, regiune vinicolă stabilită ca fiind a treia cea mai veche din lume după cea din Ungaria (Tokaj-Hegyalja) şi regiunea Chianti din Italia. Vinul de Porto (deseori numit simplu Porto sau port) este un vin tare servit de obicei ca desert. Bacalhoeiro este situat pe malul opus al râului Duoro, dar drumul merită făcut, în special de către persoanele care vor să deguste cele mai bune produse ale bucătăriei tradiţionale portugheze.
Vinul imbatraneste in sticle mari, dupa care sunt decantate in sticlele standard, pentru a fis lasate din nou la imbatranire.Vinurile de Porto de tipul Garrafeira, sunt si ele supuse aprobarii Institului Vinului de Porto , inainte de a fi puse la comercializare, tinand cont de calitate, prezentare si eticheta. Aroma si gustul stau in mana degustatorilor in a caror angajare este de a crea un vin unic , sa reziste ani dupa ani.
Rafinamentul,forta de complexitate , proaspata maturizare si vigoarea vinului sunt marca inregistrata a uni vin Tawny bine invechit. De mare popularitate se bucura si fileurile John Dory, cu sos din trei feluri de branza.
Cel mai bun ‘'mariaj'' al vinului de Porto este cu ciocolata amara, cu branza de Roquefort sau Camambert, cu nuci sau biscuiti si cu tort de ciocolata. Alături de felurile din peşte sunt consumate divese mâncăruri din ouă, orez, legume, diferite specii de raci şi scoici. Printre băuturile cele mai renumite sunt vinurile, în cadrul acestora se remarcă vinul de Porto. Deşi materia primă a vinului de Porto provine din regiunile Pinhao şi Regua, datorită faptului că prelucrarea se realizează în Porto, aşadar şi denumirea vine de aici.
 
 
 
Sursa foto: narcity
Publicat in: august 2015
Etichete pentru acest articol: Vinul Porto, Portugalia
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement