Vinuri Austriece o cultura aparte

Home « Turism « Degustare vin
 Vinurile austriecilor sunt vinificate de un oenolog renumit în întrega lume, Willi Opitz, care a obţinut premiul „Late Harvest Winemaker of the Year la Londra pentru vinurile de desert.
Regele vinurilor albe datorita rolului sau in producerea celor mai bune vinuri seci la nivel mondial.  Un spatiu cald si intim, in culori relaxante, in care rafturile cu vinuri speciale si obloanele care imbraca peretii, te vor purta afara din cotidian. 
Gust: racoros, usor acid, un pic mai acid decat alte vinuri austriece rosii, puternic si usor taninos, cu gust de fructe, da imagine eleganta. Un cuvee de vinuri albe demiseci în care predomina gustul natural al vitei de vie din podgoriile Austriece la Nord de Viena. 
Asadar, daca vreodata ajungeti in Austria, puteti testa cramele si podgoriile austriece. Drumul vinului din Stiria de Sud, numit Südsteirischen Weinstraße , are lungime de 25 km si trece prin cea mai mare regiune viticola a Stiriei, care a dat nastere unora dintre cele mai bune vinuri albe: Welschriesling, Sauvignon Blanc si Muskateller, dar si Chardonnay, numit aici Morillon.
Acolo, în combinaţie cu condiţii climatice şi geologice ideale, aceste soiuri găsesc cele mai bune condiţii pentru vinuri autentice, inconfundabile, cu caracter şi personalitate.
 
 
 
Sursa foto:  decanter
 
Publicat in: august 2015
Etichete pentru acest articol: traditii locale, vinuri Austria
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement