Despre bucataria franceza


Despre bucataria franceza

Home « Turism « În Europa
Bucataria frantuzeasca este cunoscuta ca una dintre cele mai bune din lume si, de altfel, nu degeaba este zicala cunocuta: ”a trai ca Dumnezeu in Franta”. 
Dacă masa „à la française a fost recunoscută ca patrimoniu imaterial al umanităţii de către UNESCO, gastronomia franceză este totuşi reinventată în fiecare zi. 
Bucătarii şefi se bazează pe tradiţii pentru a continua să exploreze, să inventeze, să amestece gusturile şi texturile. Iar dacă nu vă împăcaţi nicicum cu gastronomia franţuzească, apelaţi la fast-food sau la restaurantele chinezeşti, unde se mănâncă bine şi ieftin.
Totuşi, nu se poate nega extraordinara contribuţie a bucătăriei franceze la gastronomia mondială şi imensa influenţă pe care a exercitat- asupra bucătăriei româneşti.
 Franta, are si ea secretele sale culinare care imbina bucataria tipic provensala cu cea mediteraneana si cu rafinamentul parizian. Exista fara indoiala un interes concret al turistilor legat de mancarea si bauturile traditionale si specifice unei zone in care calatoresc. In plus, bucataria locala de tara franceza trece printr- perioada de renastere puternica.
 
 
Foto: misrecetasdecomidas
 
Publicat in: iulie 2015
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement