Festivalul de la Cannes

Home « Turism « În Europa

Festivalul internaţional de film de la Cannes sau pe scurt, Festivalul de la Cannes, este un festival ce promovează şi premiază producţiile cinematografice. An de an, intr-un orăşel din sudul Frantei, la Cannes, artişti, regizori şi producători de pretutindeni, se adună pentru a aştepta decizia juriului cu privire la ultimele şi cele mai interesante filme ale momentului.
Celebrând cinematografia internaţională, Festivalul de Film de la Cannes, care debutează miercuri, atrage în mod irezistibil pe covorul roşu din faţa Palais des Festivals et des Congrès o pleiadă de celebrităţi şi actori de renume, că Marion Cotillard, Nicole Kidman şi Brad Pitt.

Nicole Kidman, Zac Efron, Matthew McConaughey, John Cusack vor face senzaţie pe covorul roşu, cu ocazia premierei mondiale a filmului "The Paperboy", al regizorului de culoare Lee Daniels (Precious), unul dintre filmele cu cea mai mare concentrare de vedete din compeţiţia pentru Palme d'Or. Brad Pitt va face dreptate în Killing Them Softly, cu armă dată de regizorul lui The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, Kristen Stewart se va întâlni pe covorul roşu cu Robert Pattinson, ea că protagonistă în On the Road, iar fostul vampir că personaj principal în Cosmopolis. Emoţiile vor fi la cote maxime şi pentru câţiva regizori români ale căror filme participă la festivalul de la Cannes.  

                                                                                                                                                                                                                                                      Name

Vestimentaţia pe covorul roşu: Că în fiecare an, pe covorul roşu de la Cannes, are loc cea mai mare defilare de modă din lume, divele etalandu-şi ţinutele de lux sub privirile atente ale curioşilor veniţi din toată lumea. Spre deosebire de alte festivalulri, Cannes este înainte de toate şi un festival al elegantei, aşa că între 13 şi 24 mai, fiţi cu ochii pe starurile debarcate din toate colturile lumii. Festivalul de la Cannes este cel mai mare eveniment de cinematografic din lume. In materie de vestimentaţie, se pare că anul acesta va predomină non-culoarea, negru pentru aşa cum ştim salvează din impas tot timpul. Vor fi nişte toalete extraordinare. Vom vedea însă şi roşu şi culori foarte puternice, asortate cu briliante şi cercei cât mai rafinaţi. Designerii spun că va predomină decolteul lejer şi ţinutele vaporoase, cu trenă. In toţi aceşti ani am învăţat că nu există rochie de covorul roşu fără trenă, cine se abate nu se va încadra în valorile criticilor. La barbaţi e o uniforma, toată lumea poartă smoching. Cei care apelează la sacou alb sunt mai îndrăzneţi.

Delicatesele festivalului: Aşa cum se obişnuieşte la astfel de festivaluri, va predomina opulenţa atât în vestimentaţie cât şi în meniurile care se vor servi, toate acestea fiind stropite cu băuturi fine de cea mai bună calitate. In acest an invitaţii festivalului de la Cannes se vor înfruptă cu bucate alese. Bucătăria franţuzească este una dintre cele mai apreciate bucătării din lume dar vor există şi meniuri din întreaga lume, bineînţeles dintre cele mai renumite şi rafinate. Bucătarul-şef care a avut onoarea să se ocupe de prepararea deliciilor este Damien Duquesne.

                                                                                                                                                

                                                                                      Name

Faima bucătăriei franceze este dată de aşa-numită “haute cuisine” un stil culinar elaborat, care necesită multă migală şi ingredientele de cea mai bună calitate. Haute cuisine a preluat tradiţiile culinare regionale şi le-a transformat în adevărate delicatese, prepararea lor necesitând mult timp, uneori chiar câteva zile. Dintre specialităţile culinare franceze se menţionează mâncărurile cu sosuri diverse, consommeurile, bitfecul, muşchiul Chateaubriand, sparanghelul gratinat, sălăţele, preparatele cu suc de lămâie şi undelemn, sosuri reci şi calde, care se prezintă la masă şi se servesc separat în sosiere. Brânzeturile fac parte din componentele meniului de prânz şi cină, unde sunt servite în finalul meniului, cu pâine încălzită şi cu unt. Cine nu a auzit de „foié gras“, „truffe“, „bouillabaisse“, „coq au vin“ sau renumitele „crępeş“ . Toate acestea asezonate cu vinuri pe măsură! Bineînţeles că de la astfel de evenimente nu poate lipsi caviarul şi băuturile fine precum Dom Perignon şi Moett.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

 

                                                                                                                                                                                                                                                                               Autor: Gabi- Ionela Ciuca

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                               

 

Publicat in: mai 2012
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement