Igrediente frantuzesti

Home « Turism « În Europa
Bucataria franceza foloseste cateva ingrediente cheie in aproape toate preparatele, acestea oferind gustul distinctiv si plin de savoare al mancarurilor cu specific  francez. Pateurile reprezinta un amestec de carne tocata si legume preparate si servite intr-o forma tartinabila, pe un biscuite sau bucata de paine proaspata. Nu degeaba ritualul mesei la francezi a fost declarat patrimoiul umanitatii, nu atat pentru bucataria gastronomica, cat pentru traditie, prezentare, raportul pe care il au cu alimentele, calitatea lor.
 Cele mai cunoscute dintre retetele traditionale sunt: bearnaise ou si unt, legate cu vin alb, bechamel faina, lapte si unt, frecate cu ceapa, bordelaise mixtura de ceapa verde si vin rosu, hollandaise pasta din galbenus de ou si unt, cu suc de lamaie si rouille un amestec de rosii, asezonat cu piper, ulei de masline si usturoi. Peste zi, francezii mai rontaie produse de patiserie (absolut delicioase) sau sandvisurile lor traditionale (baguettes).
 
 
 
 
 
 
 
Foto: mundialesfifa
Publicat in: iulie 2015
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement