"Insula bogatasilor" - Insula Capri

Home « Turism « În Europa

Insula Capri este unul dintre locurile de vacanţă favorite. Totul mă încântă la această destinaţie, începând cu tradiţionalele case, continuând cu plajele parcă interminabile până la atmosfera primitoare care te îmbie de cum păşeşti pe aceste meleaguri.

Stâncile abrupte de calcar ce se înalţă din adâncurile mării, vegetaţia luxuriantă, apa turcoaz şi vilele cu grădini luxoase reprezintă un motiv în plus pentru care merită vizitată. Se ştie faptul că această insulă a fascinat încă din vechime numeroşi artişti şi scriitori, precum Thomas Mann, Pablo Neruda, Graham Greene, Axel Munthe sau Maxim Gorki.

Iniţial, insula a fost colonizată de greci, însă istoria acestui mic paradis este legată mai cu seamă de împăratul Augustus care, în anul 29 î. Hr., a cumpărat mica insulă (de doar 10 km²) de la oraşul Napoli, în schimbul insulei Ischia, fiind cucerit definitiv de splendoarea acestui loc. La fel de impresionat s-a dovedit a fi şi succesorul său, împăratul Tiberius, încât a construit pe acest tărâm magic 12 vile în onoarea celor 12 zei ai Olimpului, în semn de gratitudine pentru unicitatea insulei Capri.

Această bijuterie a Mării Tireniene are două repere importante: orăşelele Capri, la est, şi Anacapri, situat pe coasta de vest, care, alături de portul Marina Grande, oferă turiştilor obiective istorice precum muzee, vile din perioada romană, ruine greceşti, parcuri şi grădini, cât si restaurante cu specific italienesc, cluburi, discoteci, boutique-uri, centre spa.

Printre obiectivele turistice importante se numără Grota Albastră (Grotta Azzura), o comoară a naturii, unică în lume, o peşteră de culoare albastră, efect dat de reflecţia indirectă a razelor solare asupra apei.

Monte Solaro reprezintă cel mai înalt punct al insulei (589 m), situat în centrul oraşului Anacapri. Se poate ajunge în vârf atât pe jos, în aproximativ o oră si jumătate, cât si cu funicularul, în doar 12 minute. O dată ajuns sus, ai posibilitatea să te bucuri de o panoramă splendidă asupra întregii insule, iar în depărtare poţi întrezări Coasta Amalfi, Munţii Calabriei, Peninii, Golful Neapole, Peninsula Sorrento, Insulele Ischia şi Procida.

Via Krupp si Grădinile lui Augustus constituie alte două puncte turistice importante ale acestei insule. Cel dintâi obiectiv, supranumit "cel mai frumos drum din lume", a fost proiectat şi construit de inginerul Emilio Mayer sub forma unui labirint, în stâncă, de-a lungul coastei. Genialitatea inginerească şi artistică a acestei creaţii este dublată de vegetaţia mediteraneană ce răsare spontan pe parcursul drumului, dând astfel obiectivului o notă exclusivistă. Iar florile din Gradinile lui Augustus sunt un adevărat spectacol vizual de o frumuseţe paradisiacă.

Stâncile Faraglioni, trei formaţiuni calcaroase, cu o înălţime medie de 100 metri, care se înalţă din mare, reprezintă una din cele mai vizitate şi fotografiate atracţii de pe insulă. Cele trei stânci au primit fiecare câte un nume: Faraglione di Fuori (habitat pentru o faimoasă specie de şopârle albastre), Faraglione di Mezzo (renumită prin prezenţa, în centru, a unei cavităţi naturale, asemeni unui tunel - cca. 6o m lungime) şi Stella (unită de ţărm printr-un istm).Insula Capri

În ceea ce priveşte gastronomia, la mare căutare şi prezente la tot pasul sunt ingrediente precum uleiul de măsline, tomatele, usturoiul, oregano, menta, busuiocul, pătrunjelul, măghiranul, măslinele si hamsiile. Pe lângă specialităţile din fructe de mare, sunt nelipsitele paste şi pizza. Meniul abundă în reţete care mai de care mai tentante şi mai gustoase, menite parcă să satisfacă toate preferinţele culinare ale celor care vizitează acest colţ de rai.

Capri este un loc pe care trebuie să îl vezi pentru a te încărca cu energie pozitivă şi cu ambiţie pentru a putea face faţă rutinei şi vieţii cotidiene.

 

                                                                                                                                        Articol scris de IRINA B.

Publicat in: octombrie 2012
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement