Pamukkale, un colt de rai turistic si gastronomic

Home « Turism « În Europa

Te gândeşti să evadezi din tumultul Capitalei undeva unde este linişte şi mult soare? Ce-ai zice de Pamukkale (Turcia), un sit natural caracterizat prin fenomene naturale incredibile, apă caldă, puternic mineralizată, care curge de la izvoare în bazine şi terase absolut uimitoare?

Sunt sigură că ideea te încântă, pentru că această minune a naturii îţi oferă nu numai posibilitatea să te relaxezi, ci şi să descoperi arome turceşti autentice, toate oferite de restaurantele care împânzesc zona.

Pamukkale sau "castelul de bumbac" este numele dat de turci sitului Hierapolis, o dovadă vie a măestriei greco-romanilor şi un exemplu remarcabil al arhitecturii creştine timpurie.

Numele a fost inspirat de peisajul supranatural dat de formele bizare create de depunerile de calcit din izvoarele termale. Datorită puterii de vindecare a izvoarelor termale (35 ° C), grecii antici au fondat aici o centrală termică în secolul al 2-lea.

Apa termală de la Pamukkale este foarte bogată în carbonat de calciu. Odată ce apa termală iese la suprafaţă, carbonatul de calciu devine tot mai solid şi formează astfel celebrele terase albe. Apa îşi croieşte drumul prin calcar şi se desparte în mai multe braţe. În cele din urmă se formează câteva bazine principale. Odată ce aceste bazine sunt pline, apa începe să se reverse în afara lor, formând alte bazine adiacente mai mici.

Name
După un asemenea răsfăţ, cu siguranţă ţi se va face foame şi sete, aşa că te poţi înfrupta la unul dintre restaurantele care înconjoară situl Pamukkale. Fiecare restaurant te va răsfăţa regeşte, în funcţie de preferinţele pe care le ai. Printre preperatele prezente în meniuri vei găsi de la kebab şi baklava, pilaf de bulgur, musaca şi ayran (iaurt amestecat cu apă şi sare), până la supă de tarhana (un amestec de făină, iaurt, drojdie şi o varietate de legume prăjite şi condimente, fermentat timp de câteva zile), „ekmek” (o pâine făcută cu făină de grâu) cu miere, unt, brânză din lapte de oaie, ouă fierte, măsline negre, castraveţi şi roşii.
 

Kayaş

Restaurantul Kayaş este situat în centrul localităţii Pamukkale, într-o oază de linişte, sub umbra copacilor înalţi. Meniul este în cea mai mare parte alcătuit din preparate turceşti, pe bază de pui, miel, chiftele, dar sunt disponibile şi alimente de origine coreeană şi japoneză. Acest loc central are un bar lung şi este, probabil, cel mai prietenos loc pentru a servi o masă turcească la preţuri mai bune decât în alte locuri.

Raiul lui Mehmet

Restaurantul are un interior cu perne mari şi o terasă cu vedere la împrejurimile superbe ale zonei Pamukkale, cu precădere terasele de travertin (cu stânci şi cascade înalte de 20 de metri, situate la poalele Munţilor Cokelez). Tarifele sunt decente, oferindu-ţi posibilitatea să mănânci şi să bei după placul inimii.

Mustafa

Acest restaurant situat la trotuar serveşte cea mai bună pizza din zonă, iar salatele turceşti sunt divine!

Lamuko's Lokanta

În cazul în care te ispitesc aromele asiatice, atunci ai nimerit la restaurantul Lokanta Lamuko, care abundă în produse alimentare japoneze şi coreene.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: thewanderlife.com

 

Publicat in: noiembrie 2013
Etichete pentru acest articol: baklava, bucataria turceasca, Pamukkale, turism gastronomic
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement