Preparate culinare grecesti

Home « Turism « În Europa
Astazi vom vorbi despre ce feluri de mancare din bucataria greceasca ar trebui incercate. Pur si simplu nu stiu de unde sa incep...
Grecii se pot lauda si cu gemurile, marmeladele si jeleurile foarte fine, cautate in intreaga lume. Mierea este un alt produs de exceptie; in Thassos am luat miere direct de la un producator, miere din mugur de pin, foarte buna si aromata, sau miere cu miez de nuca sau migdale; si numai dupa ce-am tot gustat din toate. Dar veti dori sigur sa luati si halvaua cu nuci, alune, fistic, vanilie sau cacao, diferita putin de cea turceasca.
Un pranz delicios cu acest tip de sos inseamna mancaruri friptura de pui sau porc, cartofi copti sau prajiti, numeroase salate, saorma, gyros (preparat grecesc) sau pur si simplu alaturi de felii de lipie. Castravele se toaca marunt, se stoarce de zeama si se amesteca cu iaurtul grecesc. Se omogenizeaza totul cu smantana si eventual si cu maioneza daca se doreste compozitie cremoasa si fina. Unele preparate pe care le oferim pot fi reperate tocmai în Grecia antică: Retsina (vinul aromat cu rășină de pin), unele provin din perioadele Elenistică și Romană: Loukaniko (cârnatul uscat de porc), altele din perioada Bizantină: brânza Feta.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto:  davidsbeenhere
Publicat in: iulie 2015
Etichete pentru acest articol: feluri de mancare, specific grecesc
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement