Producerea vinului in Italia

Home « Turism « În Europa

Italia produce cea mai mare cantitate de vin din lume si este in acelasi timp cel mai mare exportator si consumator de vin. Berea nu este la fel de populara si de des consumata ca vinul (chiar daca acest lucru este in schimbare, iar berea este din ce in ce mai multa si mai populara), iar consumul mediu de bere in Italia este mai mic decat in alte tari europene vecine, cum ar fi Marea Britanie, Germania si Austria.

Dintre vinurile albe, recomandăm pecorino (obținut în general  în podgoriile din Abruzzo sau Marche), malvasia bianca ( varietate întâlnită peste tot în Italia), catarratto (din Sicilia), muscatul de Piemont, nuragus din Sardinia sau friuliano, așa cum spune numele, din regiunea Friuli. 

 

Foto:  wineattitude.it

 

Publicat in: iulie 2015
Etichete pentru acest articol: Italia, producatori italieni
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement