Satul Akrotiri - Grecia.

Home « Turism « În Europa
Probabil ca putinele, daca nu singurele cuvinte grecesti pe care le cunoastem fac referire la mancare, souvlaki, tzatziki, horiatiki, ouzo, feta, si ne duc cu gandul implicit la vacanta, mare, relaxare, si cultura. Bucataria greceasca ofera gama variata si bogata de ingrediente, preparate si bauturi, reprezentand punctul culminant a mii de ani de viata, obiceiuri culinare si alimentare. In satul Akrotiri, vei gasi un restaurant cu acelasi nume, construit cu 25 de ani in urma, cu carne la proţap, carne pe cărbuni, multe mâncăruri gătite cu legume, cu carne, peşte de mare, fructe de mare şi carne de vânat, muzica traditonala greceasca si bauturi specifice.
Romanii, venetienii, turcii, slavii, popoarele balcanice, englezii, armenii si egiptenii au lasat mici influente in bucataria greceasca, iar ingredientele proaspete, cultivate cu pricepere pe fertilele insule grecesti ne ofera astazi deliciile de nerefuzat. Alimentele specifice greacesti sunt simple si elegante, cu arome ce pleaca de la cele subtile si merg pana la cele robuste, cu texturi variate, ce pleaca de la cele fine, ajungand la cele crocante. Altfel spus, preparatele cu specigic grecesc sunt proaspete si atemporale, hranitoare si sanatoase. 
Publicat in: iulie 2015
Etichete pentru acest articol: bucataria greasca, restaurant specific
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement