Tirol, destinatia de vacanta perfecta

Home « Turism « În Europa

Situată între văi superbe şi munţi ce străpung cerul, în vestul Austriei, Tirol ocupă un loc fruntaş pe lista destinaţiilor de vacanţă. Renumită atât pentru staţiunile de schi (Kufstein, Kala Alm, Innsbruck etc), cât şi pentru diversitatea culinară, micul stat federal reuşeşte să atragă milioane de turişti din toate colţurile lumii.

Tirol se numără printre acele regiuni montane care oferă peisaje desprinse din poveste, indiferent de vreme. Fie vară sau iarnă, turiştii au parte de privelişti surprinzătoare, magnifice chiar, şi de mult aer curat, proaspăt. Având călăuză Munţii Alpi, iarna, Tirol se îmbracă în straie albe de sărbătoare şi îşi cheamă oaspeţii cu multe bucate alese şi modalităţi de petrecere a timpului liber.

Toţi cei care au fost măcar o dată în această regiune declară cu mâna pe inimă că revin cu acelaşi entuziasm de fiecare dată. "Aici, n-ai cum să te saturi de aceste peisaje superbe. Ca să nu mai spun de mâncare", declară câte un turist cu roşu în obraji. Şi trebuie să-l credem pe cuvânt, bucuria din ochii lui spun totul...!

În inima Alpilor, se găsesc multe distilerii, precum şi sute de gospodării care produc şnaps, un fel de rachiu tare, extrem de bun. Turiştii chiar au şansa de a participa la întreg procesul de prelucrare, îmbuteliere şi de degustare a şnaps-ului.

După ce se încălzesc cu o înghiţitură bună de şnaps, turiştii pleacă în căutarea unui sortiment de brânză foarte bun, fie că e de vacă, oaie sau capră, preparat numai din ingrediente naturale. În ruptul capului turiştii nu ratează brânza naturală Heumilchkäse (în Kaiserwinkl), brânza Schmugglerkäse (Zillertal) sau brânza montană (Alpbach), unde producătorii de brânză folosesc doar ingrediente 100 % naturale, nici vorbă de aditivi!

Pe lângă sortimentele de brânză, la mare căutare sunt găluştile de tot felul, buletele cu brânză ori din cartofi, gulaşul, şniţelul, cartofii prăjiţi, ficăţeii de viţel sau friptura de vită cu sos de merişoare. La toate acestea se adaugă dulciurile, care abundă la Târgul de Crăciun, organizat în Kufstein. Începând de la turtă dulce, prăjituri (cu mere, mac, migdale), Sachertorte (prăjitură cu ciocolată şi gem de caise), prăjitură cu nucă (Nusseckchen) şi până la bomboane elegant ambalate, fursecuri. Bineînţeles, nu lipsesc brazii frumos decoraţi, renii şi îngeraşii la fiecare colţ.

Fiind o regiune renumită pentru văile prielnice sporturilor de iarnă, cu peste 100 de domenii schiabile şi 5.200 de km de pârtii, în Tirol se găsesc numeroase pârtii special amenajate pentru săniuş. De exemplu, de la Kala Alm se pot închiria sânii (3 sau 5 euro pentru cea dublă), cu care se parcurge o distanţă de 3,1 km, până la frumoasa cabană Schneeberg, care îşi aşteaptă oaspeţii cu preparate tipic tiroleze.

Tot în Kufstein, există o modalitate mult mai simplă prin care turiştii se pot bucura de-o plimbare prin zăpadă: închirierea unei perechi de "rachete de zăpadă" (snowshoes), cu care pot explora numeroasele circuite din Kufstein şi împrejurimi.

La finalul unei zile antrenante, turiştii au parte de servicii de lux (masaje cu uleiuri esenţiale, aburi parfumaţi şi relaxare totală), unele fiind oferite de Wellness Schloss Panorama Royal, un hotel şi centru spa care îi tratează regeşte.

Name
Pentru cei dispuşi să se aventureze pe potecile satelor austriece, Igls (Innsbruck) este alegerea perfectă. Clădirile satului realizate în stilul arhitectural inconfundabil al acestei regiuni, House of guest, Hotelul Sport sau Biserica parohială St. Giles, incluzând Cimitirul Lourdes şi capela mortuară, dar şi arhitectura Muntelui Patscherkofel, cu forma sa de dom, reprezintă doar câteva dintre obiectivele turistice ale zonei.

Cum sunt preţurile? Acestea variază, de la 50 de euro şi până la sute de euro, în funcţie de modalitatea de cazare şi de ofertă.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: austria-trips.com

 

Publicat in: decembrie 2013
Etichete pentru acest articol: destinatii turistice, gastronomie, prajituri, snitel, Tirol
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement