Transportul intre Venetia si insulele ei

Home « Turism « În Europa
Unul dintre cele mai importante evenimente care au loc in Venetia il reprezinta Carnavalul  din Venetia. Desi Venetia nu duce lipsa de turisti, in timpul Carnavalului numarul acestora creste considerabil. Tehnic vorbind, insula Burano este de fapt un mic arhipelag, format din 4 insule, legate intre ele prin poduri. Insula este cunoscuta inca din anii 1500 prin faptul ca aici se facea - si inca se face - dantela. Drumul intre Burano si Venetia dureaza vreo 35 de minute, iar intre Murano si Burano numai 10 minute. Pretul unui bilet este 7 euro dus,  respectiv 10 euro dus-intors.
 Vaporul face doua drumuri pe ora si in doar 5 minute ajungeti pe cealalta insula. Aceasta  ruta include si statie la insula - ferma Sant'Erasmo si Vignole (- in trecut cunoscuta ca  insula celor 7 vinuri) , zona de reacretie in laguna. "Vaporasele 13" nu circula foarte des. 
Autobuzele acvatice (vaporetti) leaga diverse zone din Venetia prin intermediul unei retele dense de linii ce strabat Marele Canal si restul orasului. In plus, compania are disponibile servicii de transfer aeroportuar acvatic pentru cei care nu vor sa isi complice deplasarea de la Aeroportul Marco Polo catre Venetia cu alte mijloace de transport si statii intermediare. De asemenea, compania ACTIV administreaza cursele cu feribotul dintre Punta Sabbioni si   Venetia (ceea ce este mereu bine de luat in considerare de catre cei care vor sa exploreze  linia costala venetiana tocmai pana la Jesolo, Eraclea Mare, Caorle, Bibione si chiar si maideparte).

 

 

Foto: ferryto.pl

Publicat in: iulie 2015
Etichete pentru acest articol: Venetia, insulele Venetiei
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement