Unde si ce mancam in Lisabona?

Home « Turism « În Europa
Oras influentat de istoria sa veche, de mirodeniile si viata din India descoperita de Vasco da Gama si de apartenenta la Europa in ceea ce priveste arhitectura si cultura, Lisabona, capitala si cel mai mare oras al Portugaliei este, in acelasi timp, influentat de toate acestea si in ceea ce priveste bucataria traditionala. 
Restaurantele portugheze sunt clasificate, in functie de preturile practicate, in patru categorii (classes): lux, clasa intai, clasa a doua si clasa a treia. Multe restaurante si cafenele ofera ementa turistica (meniu turistic), un meniu fix, la pret rezonabil, care contine de obicei paine, unt, supa, un fel principal si un desert.
In ceea ce priveste locul in care sa luati micul dejun, pranzul sau cina, restaurantele mici, de famile, sunt cele care atrag cei mai multi turisti dornici sa guste din farmecul portughez.
Micul dejun (pequeno almoco) se ia de obicei oricand, pana pe la ora 10. Pranzul (almaco) se poate lua de la 10 pana la 15, iar cina (jantar) de la 19.30 la 21.30. Gustarile intre mese pot fi luate de obicei la o pastelaria (patiserie si coifetarie), saldo de cha (ceainarie) sau la snack-bar, unde se servesc sandviciuri, produse de patiserie si dulciuri.
Mancarea ieftina este insa de foarte buna calitate. Aperitivele sunt bogate si constau in special in branzeturi, branza speciala din lapte de capra si oaie, foarte moale, fiind doar una din nenumaratele delicatese portugheze de pe piata branzeturilor. Supele verzi, din piure de cartofi si varza taiata foarte fin, care pot contine, cateodata, si carnati, denumite Caldon verde, sunt urmate de peste, fructe de mare sau carne de porc sau vita, uneori si de miel, in functie de doleantele fiecaruia.
Cei mai indrazneti pot incerca feluri de mancare importate din fostele colonii afrcane sau asiatice ale Portugaliei. Veti mai gasi fructe si legume proaspete, ca sa nu mai vorbim de vinurile portugheze, care sunt foarte bune.
Prajiturile, cremele si produsele de patiserie portugheze facute cu galbenus sunt delicioase. Pudin flan este versiunea portugheza a cremei-caramel. Arroz doce este budinca de orez cu putina scortisoara. Maca assada este mar copt cu zahar. Pudim Molotov este spuma de albus scaldata intr-un sos lipicios de caramel.
 
 
 
Sursa foto: portugalbytraveltailors.
Publicat in: august 2015
Etichete pentru acest articol: bucataria portugheza, Lsabona
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement