Vacanta culinara vieneza

Home « Turism « În Europa

Dacă ţi-ai propus ca 2013 să fie anul călătoriilor culinare, al deliciilor care îţi îmbată toate simţurile, al turismului gastronomic, atunci o destinaţie turistică şi culinară cum este Viena va fi pe placul şi inima ta!


În caz că vei ajunge la Viena, nu ar trebui să existe vizită fără un șnițel generos de la Figlmüller (Str. Wollzeile 5 sau Str. Bäckerstraße 6). Locul e o țintă sigură printre turiști, dar e departe de a fi o capcană pentru aceștia. Porția mai mult decât generoasă din celebrul șnițel (care depășește cu mult marginile farfuriei), vine însoțită de o salată de cartofi delicioasă și poate fi asortată (cu succes!) cu un pahar de vin Grüner Vertliner, specific Austriei.

Și dacă tot ajungi la locul cu șnițele, la o aruncătură de băț se află o ceainărie vieneză, Schönbichler, de unde te poti delecta cu Roiboos African Chai picant și un amestec de Earl Grey (rețeta casei).

 

Dacă nu-ţi surâde ideea unui șnițel, atunci poţi opta pentru cârnați, pe care îi poţi găsi la wurstand-ul de la intersecția Sellergasse cu Graben (chiar lângă Stephanplatz). Un Scharfe Wurst (picant), care vine tăiat felii, alături de muștar și o felie de pâine neagră, este gustarea potrivită! Iar în materie de deserturi, ai de ales dintr-o gamă largă de prăjituri cu tradiție, ciocolată ori violete zaharisite.

 

Străduţele Austriei sunt recunoscute pentru liniştea, rafinamentul lor, pe una dintre ele regăsindu-se magazinul Julius & Meinl (Str. Graben 19), plin cu răsfățuri gourmet după placul inimii: ciocolată Valhrona, ulei din semințe de pin, ceaiuri Kousmichoff, praline cu șampanie, marțipan sicilian, muștar fructat din Ticino, jamon de pata negra.turism

 

Naschmarkt este cea mai cunoscută piață din Viena, care se întinde de la Karlsplatz încă vreo 1,5km. Există încă din secolul al XVI-lea, când aici se vindeau mai mult sticle cu lapte. Apoi s-au adus și niște fructe și legume, iar pe Dunăre au început să vină tot felul de bunătăți de prin toată lumea, de la brânzeturi și fructe de mare la mirodenii și prăjituri. Acum, piața are două artere principale, cu plante aromatice, varză murată sau biscuiți florentini, iar pe cealaltă s-au adunat cârciumi de tot felul, de la cele tradițional vieneze la cele vietnameze.

Naschmarkt este una dintre piețele în care vei găsi alune în wasabi, vei bea un Grüner Veltliner, vei mânca rață crocantă. Practic, te vei simţi în largul tău printre felurile de mâncăruri moderne, dar şi tradiţionale, un adevărat festin culinar!

 

sursă imagini: vjcx.com

Autor: IRINA B.

Publicat in: ianuarie 2013
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement