Cel mai scump apartament cu un dormitor din lume se află în Tokyo

Home « Turism « În lume

Ce-ai face cu aproape 22 de milioane de dolari? Probabil că ai intocmi o listă consistentă cu ce ai vrea să-ţi cumperi, nu-i aşa? Ei bine, dacă ești indecis, poți cheltui toată această sumă dintr-un foc, pentru a deveni proprietarul unui apartament de lux în Tokyo. Da, ai înțeles bine, în Tokyo, Japonia, a fost scos la vânzare un apartament cu un singur dormitor, pentru suma astronomică de 21.8 milioane de dolari!

 

Numită „The House”, locuinţa se află în cartierul exclusivist Minami-Azabu și este cu siguranță cel mai scump astfel de apartament din lume. Nu faptul că este situat într-un cartier luxos a influențat atât de mult costul, ci în primul rând suprafața să imensă, de circa 412 metri pătrați, fiecare metru pătrat costând 4.920 de dolari. Deși are doar un dormitor, „The House” conține mai multe încăperi foarte spațioase, precum și o bucătărie imensă, decorata în stil Habachi.

18design-apartament.jpg

Mobilă din apartament a fost creată special de compania Cecotti Collezioni, iar pereții, podelele și ușile au fost importate din Italia. „The House” este decorat cu diverse opere de artă japoneze, unele dintre acestea pictate pe loc, așa cum este obiectul decorativ din living, semnat Hiroshi Senju. Tot în living a fost amplasat un șemineu modern, iar încăperea poate fi transformată în sală de conferințe, având proiector retractabil.

 

Locuința mai dispune de o terasă în stil parizian, cu vedere către parcul Arisugawa, 3 băi, dintre care una mai mare, dotată cu TV, altă terasă cu grădină, precum și coridor special pe post de șifonier, dotat cu spațiu pentru păstrarea a până la 200 de perechi de pantofi.

 

22pantofi.jpgSala de mese este amenajată în stil Ryotei (inspirat de restaurantele tradiționale nipone), iar aici cina este gătită de chef în fața celor prezenți. Accesoriile de bucătărie sunt semnate La Cornue.

 

Proprietarul acestui apartament de vis achiziționat în 2004 a petrecut ultimele 19 luni renovandu-l, pentru a arata așa cum vedeți în imagini.

 

Prin comparație, cel mai scump apartament scos la vânzare de curând în New York este situat în West 57th Street și costă 9 milioane de dolari. Preţul mediu al unui apartament din Tokyo cu suprafața la fel de mare era 1.9 milioane de dolari, în luna februarie, potrivit datelor furnizate de Land Institute din Japonia. Pe de altă parte, în Londra a fost cumpărat anul trecut un apartament cu suprafața de circa 2.322 de metri pătrați, în valoare de 221 de milioane de dolari. Acesta se află în cadrul celebrului complex rezidențial One Hyde Park, construit de Șeicul Hamad din Qatar.

 

Autor: Adina Voicu

Sursa: inthralld.com

Publicat in: iunie 2012
Etichete pentru acest articol: apartament de lux, cel mai scump apartament, mobila, tokyo
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement