Dicționar de mâncare chinezească

Home « Turism « În lume

Iubesc mâncarea chinezească! Ador felul în care îmi solicită fiecare papilă gustativă pentru identificarea ingredientelor.

Îmi place că îmi trezește simțurile și mi le pune în acțiune!

Dar ce mâncăm de fapt, când comandăm mâncare chinezească?

”Furnici în copac”

Ați întâlnit probabil până acum în meniurile specifice chinezești, felul de mâncare denumit ”furnici în copac”. Arată foarte bine, sunt excelente la gust, dar ce sunt ele de fapt?

Nu vă faceți griji! Nu ați consumat furnici!

Este vorba despre un fel de mâncare tradițională chinezească foarte populară.

Furnicile în copac sunt de fapt tăiței din orez (un fel de paste) combinați cu carne tocată și multe condimente.

Are această denumire ciudată din cauza faptului că micile bucățele de carne tocată arată ca niște furnici care se cațără pe ramurile unui copac (reprezentate de tăițeii din orez).

Acest preparat face parte din bucătăria Sischuan.

”Urechi de lemn”

”Urechile de lemn” sunt o specie de ciuperci caracteristică bucătăriei chinezești.

Aceste ciuperci cresc pe lemnul copacilor morți.

”Urechile de lemn” se folosesc uscate și necesită înmuiere în apă înainte de a fi gătite.

Gustul lor nu este deosebit, dar au o textură crocantă care se menține și după ce au fost gătite.

De asemenea, acest tip de ciupercă are și proprietăți benefice organismului cum ar fi efectul anticoagulant.

Bambus

Bambusul este o plantă exotică, cunoscută și sub numele de ”arborele de fier”.

Lujerii de bambus sunt comestibili și foarte populari în bucătăria chinezească.

Bambusul are un gust ușor dulce și proprietăți antioxidante.

Este nemaipomenit într-o dietă, deoarece are un conținut bogat de fibre și foarte puține calorii.

Bambusul mai este folosit în tratarea leziunilor ulceroase, tratarea indigestiei, stimularea circulației, curele de slăbire, etc.

Dar în bucătăria chinezească, bambusul se folosește lângă porc, pui sau vită, pentru a da un gust deosebit preparatelor.

Acum că înțelegem meniul, trebuie să fim atenți și la indicații.

Dacă într-un meniu chinezesc scrie că un anumit preparat este iute, fiți pregătiți: chiar va fi IUTEEE!!!

Mâncarea chinezească face parte din tipul de mâncăruri care te fac să transpiri! Dar merita!

Pofta bună!

Autor: Ioana Dogaru

Publicat in: martie 2013
Etichete pentru acest articol: bambus, furnici in copac, mancare chinezeasca, urechi de lemn
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement