Dragoste la prima ...degustare

Home « Turism « În lume

Mai există un fel de mâncare faimos, de obicei consumat de adolescenții care doresc să consume mâncăruri grele. Se numește Paratha. Se pregătește cu făină integrală. De obicei, e bun de mâncat doar dacă e fierbinte, chiar luat direct din cuptor.

Paratha este un aliment consumat de clasa de mijloc din Kerala și e prezent în majoritatea restaurantelor. De regulă, se mănâncă alături de curry de carne de pui/ vacă/ oaie.

Vegetarienii o mănâncă alături de curry de legume sau curry de cartofi, făină neagră, brânză fiartă etc. Făina integrală, când e amestecată cu apă și cartofi copți, creează una dintre cele mai delicioase feluri de mâncare, adică ’Aloo Paratha’.

În Hindi (limba națională a Indiei), ’Aloo’ înseamnă ’cartof’. Paratha se gătește cu grâu, la fel cum pastele făinoase sunt considerate nesănătoase de o comunitate de oameni din India.

Oamenii în vârstă nu-şi iau mâncare la pachet și tind să opteze doar pentru cea preparată în casă. Însă generația tânără este interesată de mâncarea la pachet, paste, prăjeli etc.

Citeşte mai multe pe zappernews.ro

Publicat in: iunie 2014
Etichete pentru acest articol: gastronomie, mancare, retete culinare, retete indiene
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement