Istoria condimentelor

Home « Turism « În lume
Nu există popor care să nu fi avut, din veacuri, cunoştinţă despre condimente şi că acestea au fost componentă a culturii umane în evoluţia ei. Vă propunem să devoalăm drumul şi locul condimentelor în istoria universală. Statele din Europa de Vest doreau să controleze ele însele ţările de origine ale mătăsii şi condimentelor. Căutarea locurilor de origine şi vânătoarea condimentelor au fost motorul descoperirilor geografice din sec.
 În istoria comerţului mondial, se consideră că ziua de 20 mai 1498, când Vasco da Gama a debarcat pe coasta Indiei de Vest, a fost momentul de cotitură în comerţul cu condimente
Descoperirile arheologice care au contribuit la istoria condimentelor sunt nesemnificative.
Evolutia gusturilor se bazeaza de altfel si pe capacitatea furnizorilor de a transmite modalitatile de folosire a condimentelor din portofoliul lor. Mai mult, clienţii ce vor trece pragul vor primi sfaturi culinare şi vor afla mai multe despre istoria acestor condimente. Această lecţie de gătit a fost ocazia perfectă pentru a afla parte din secretele folosirii condimentelor în bucătărie. 
Prin urmare, pe lângă proprietățile de îmbălsămare, parfumul condimentelor era considerat a fi pe placul zeilor, oferind șansă în plus pentru ajutorul ceresc în călătoria spre viața de apoi. Primele expediții ale condimentelor au fost organizate în cele mai vechi timpuri pentru a asigura prezența acestor mărfuri râvnite de toată lumea. Astfel, se recomanda cumpararea condimentelor in forma naturala atunci cand este posibil.
 
 
sursa foto: pinterest
Publicat in: octombrie 2015
Etichete pentru acest articol: istoria condimentelor,
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement