Legendele copacilor „pofticioși”

Home « Turism « În lume

Scoția este o cunoscută atracție turistică datorită varietăților de parcuri și pentru fauna sălbatică, în plus există sute de parcuri și zone sălbatice mai mici pe toată suprafața țării, cum ar fi Glen Affric, Peninsula Knoydart și Lamermuir Hills. Multitudinea de peisaje pitorești și varietatea de castele fac din această țară o adevărată atracție turistică. Este uimitor cât de multe locuri sunt de văzut, printre care se numără și parcul național Loch Lomond and Trossachs, un loc plin de istorie din Regatul Unit.

  Totuși, nu foarte multe persoane știu că acest loc este cunoscut și pentru curiozitățile și legendele locale, cum ar fi legenda copacului „pofticios” care a mâncat o bicicletă.

   În pădurea din împrejurimi există un copac în care pare să fi crescut o bicicletă. Nimeni nu știe cu exactitate cum a ajuns bicicleta în copac, dar există mai multe legende care circulă pe plan local în jurul acestui mister.

   Se spune că în trecut, într-un sat de lângă Loch Lomond era un fierar care avea obiceiul să agațe diverse obiecte de metal prin copacii din pădurea din zonă, iar în timp aceste obiecte au ajuns să arate ca și cum ar face parte din copac.

   În cazul misterioasei biciclete crescute în copac se spune că a fost abandonată în pădure, de către băiatul care o deținea, în momenul în care a început primul Război Mondial.

   Nu se știe dacă băiatul a murit pe front sau dacă s-a mai întors vreodată, cert este că bicicleta a rămas abandonată iar copacul a crescut pur și simpu în jurul ei, devenind o veritabilă atracție turistică, scrie www.forestry.gov.uk.

   Acesta nu este un caz singular, în Insula Vashon din Statele Unite ale Americii există o altă bicicletă care a crescut, de asemenea, într-un copac. Se spune că bicicleta „mâncată” de copac de pe tărâmul Americii a fost sursa de inspirație pentru scriitorul Berkeley Breathed care a scris o cunoscută nuvelă în SUA, intitulată „Red Ranger Came Callig”, scrie www.quickrelease.tv.

   Poveștile copacilor „pofticioși” nu se opresc aici. Tot în SUA, în statul Illinois, lucrătorii de la Departamentul forestier din Wood River au descoperit o bicicletă parcată lângă un copac de atât de mult timp încât copacul a crescut fix prin ea, scrie www.thetelegraph.com. Cine este proprietarul bicicletei sau de ce a abandonat-o aici, nimeni nu știe, cert este că zeci de ani au trecut, iar rezultatul este cât se poate de spectaculos.

   Copacii pot "înghiți" tot ce le sta în cale, de la obiecte mici cum ar fi indicatoare, conducte și pietre, până la biciclete, motociclete și chiar autoturisme, existând destule fotografii care să ateste acest lucru. Ideea este că în momentul în care un copac întâlnește diverse obiecte în timpul creșterii ori ocolește obstacolul, ori se oprește din crescut sau pur și simplu încojoară obstacolul.

   De-a lungul timpului au fost realizate sute de fotografii în care copacii au „înghițit” obiectele care s-au aflat în calea creșterii lor, încetul cu încetul, de-a lungul a zeci de ani. Cele mai multe poze au fost făcute în Statele Unite, dar sunt imagini și din alte locuri, cum ar fi Londra, Scoția și Franța.

Marina Plopeanu

Sursa foto:

www.lochlomond-trossachs.org

www.hungrytrees.com

 

Publicat in: iunie 2012
Etichete pentru acest articol: biciclete inghitite de copaci, Copaci, iunie
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement