Note de carnaval

Home « Turism « În lume

În fiecare an, anumite colţuri ale lumii se îmbracă în haine de carnaval şi defilează în paşi de distracţie pe tărâmul vieţii. Fie că te afli în Rio de Janeiro, fie că optezi pentru Veneţia sau îţi face cu ochiul Tenerife, distracţia şi buna dispoziţie sunt la cote maxime!

Etimologic, cuvântul "carnaval" se trage din dialectul milanez ("carne vale") şi înseamnă literal "adio carne". El datează din perioada în care biserica a impus ca această festivitate să aibă loc doar înaintea postului de reculegere, rugăciune şi abstinenţă, care premerge Paştele.

În Veneţia, Italia, străzile oraşului devin loc de pelerinaj, care adună mii de turişti din toate colţurile lumii, pentru a lua parte la cel mai mare şi mai important carnaval închinat măştilor. Cu fiecare festivitate, în are domneşte un amalgam de tradiţie, istorie, distracţie şi bună dispozitţe, totul adunat într-un oraş, cu adevărat unic, Veneţia.Turiştii au posibilitatea de a se trasforma în orice personaj medieval admirat, se pot deghiza, costumele fiind de o frumuseţe rară, iar măştile completează ţinuta de gală.

Carnavalul de la Rio de Janeiro oferă mai multe tipuri de distracţii, incluzând faimoasele parade Escolas de Samba în "Sambodromo" şi binecunoscutele "blocos de carnaval", care străbat întreg oraşul. În ultimii ani, festivalul de la Rio a devenit faimos şi iubit de majoritatea turiştilor, dar şi de cei care, din simplii telespectatori, au devenit fani înfocaţi!festivalul de la venetia

Carnavalul din Santa Cruz de Tenerife, Spania, este unul dintre cele mai mari carnavaluri din lume. Mii de oameni ies pe stradă timp de peste o săptămână, în formaţii de dans locale care dansează pe ritmuri din Caraibe sau muzică electronică, distrându-se cu tot felul de jocuri de noroc pe tot parcursul nopţii. Principalele evenimente sunt gala de alegere pentru regina carnavalului şi paradele de baloane, care sunt transportate pe străzile principale şi pe bulevardele oraşului.

Carnavalul german se distinge prin atmosfera festivă şi umor, participanţii fiind frecvent mascaţi şi îmbrăcaţi în costume de carnaval. Sărbătoarea are loc înaintea apariţiei nopţilor lungi de iarnă, în această perioadă fiind promovată şi "Noaptea femeilor", unde femeile poartă măşti şi îşi aruncă de pe cap bonetele, iar timp de o zi, ele deţin, în mod simbolic, autoritatea oraşului.

Indiferent de starea de spirit, un carnaval are menirea de a relaxa, de a descorseta de griji, dar şi de aduna din toate părţile lumii oameni atât de diferiţi, dar uniţi prin dorinţa pentru distracţie.

Publicat in: octombrie 2012
Etichete pentru acest articol: carnaval, german, Rio de Janeiro, Tenerife, turism, Venetia
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement