O destinatie culinara inedita: Zighy Bay Resort

Home « Turism « În lume

În timp ce Emiratele Arabe Unite sunt văzute ca un Disney al deşertului, Omanul este considerat fantezia Orientului Mijlociu, unde turismul este axat pe resorturi moderne, peisaje nesfârşite de nisip şi pe nelipsitele bucate tradiţionale oferite în condiţii de lux.

Odată ajuns în Oman, este practic imposibil să nu-ţi doreşti să vizitezi şi Zighy Bay, care îţi va arăta ce înseamnă cu adevărat Oman-ul. Are la bază un vechi oraş pescăresc, aflat lângă oceanul albastru şi munţii din Vechiul Testament. Vilele sunt pictate în nuanţe calde, cu podea din piatră, acoperişuri plate, duşuri exterioare şi piscine „infinite” private (un amestec perfect între rustic şi lux).

Împrejurimile sunt cu atât mai spectaculoase, cu cât aici întâlneşti wadi (oaze) secate, sate abandonate, morminte nemarcate, desene extrem de frumoase pe stânci. Dar şi plaje cu melci, crabi şi corali, păienjeni de nisip, castele de nisip atent sculptate de crabi şi strivite ocazional de caprele din sat.

Deşi nu ai crede că în mijlocul deşertului poate exista un resort care să-ţi ofere vacanţa mult dorită, Zighy Bay Resort este cât se poate de adevărat! Dispune de numeroase facilităţi prin care demonstrează că se poate face turism de calitate chiar şi în pustietatea deşertică.

Zighy Bay Resort a fost deschis de către grupul hotelier Six Senses în urmă cu doi ani, într-o locaţie oarecum dificilă, şi anume în peninsula Musandam. Deşi în ţările arabe se aplică Sharia, legea tradiţională musulmană, făcând ca niciunul dintre resort-urile din zonă să nu promoveze ideea de libertate, Zighy Bay Resort este mai cu moţ. Comercializează alcool, resortul având o cramă extrem de bogată, cu cele mai moderne condiţii, şi serveşte mâncarea unor bucătari de top care pregătesc până la 5 meniuri diferite în fiecare zi. La momentul actual, bucătarul-şef este James Knight-Pacheco, cunoscut în lumea gastronomiei ca fiind unul dintre cei mai mari specialişti în prepararea mâncărilor arăbeşti şi asiatice.

Te vei îndrăgosti de humusul, măslinele Za’atar marinate (Za’atar este un condiment specific Orientului Mijlociu, care are în compoziţie sumac măcinat, seminţe de susan prăjite, sare şi ierburi), brânza de capră arăbească servite aici.

 

Per total, ca să te bucuri de toate aceste condiţii şi delicatese, indicat ar fi să-ţi faci următorul concediu chiar la Zighy Bay Resort. Te vei convinge că tot ce-am scris este adevărat.

 

 

Irina B.

sursa foto: homedit.com

Publicat in: septembrie 2013
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement