Periplu gastronomic

Home « Turism « În lume

Orașul New York, cunoscut printre americani ca "Big Apple" sau simplu - "Orașul", este cel mai mare centru cultural din America. În acest unic oraș, fiecare părticică din el pare să aibă partea ei de faimă. Într-un colț poți vedea unul dintre cele mai faimoase colegii din USA. În alt colț poți vedea cele mai faimoase cluburi de noapte din lume, locuri de întâlnire pentru spectacole sau restaurante. Este un loc în care istoria întâlnește realitatea și unde turiștii și locuitorii pot experimenta orice-și doresc. În concluzie, este un loc în care orice se poate întâmpla.

 

Odată ajunși în New York, oamenii trebuie să viziteze fermecătoarele restaurante, cluburile de noapte și sălile pentru concerte. La locurile de întâlnire precum Webster Hall, Madison Square Garden și multe alte nume, locuitorii New York-ului se bucură de cele mai faimoase show-uri din lume. Cluburile de noapte sunt cunoscute pentru festivitățile pline de viață din cursul săptămânii, fiecare având propria-i ambianță. Turiștii trebuie să știe că pot merge la cluburi diferite în fiecare noapte din an, și nu la același club de două ori. New York-ul este faimos datorită faptului că are câte un loc de întâlnire pentru fiecare gust diferit al omului.

 

În ceea ce privește cultura restaurantelor, unele dintre ele, precum Kat’s Delicatessen și Grey’s Papaya, sunt faimoase pentru un fel de mâncare specific, cum ar fi pastramă sau pizza. Altele, cum ar fi 21 Club, Gotham Bar, Grill sau Restaurant Daniel, sunt cunoscute pentru minunatele atmosfere, serviciile bune și produsele variate pe care le au. Chiar mai multe sunt faimoase datorită celebrităților locale ce obișnuiesc să le frecventeze, dovedind încă o dată că nu poți ști cine se poate afla la următorul colț în acest oraș uluitor.

 

Cultura unică a orașului este fascinantă. Artiștii de stradă pot fi văzuți pe parcursul anului în locurile cu trafic aglomerat, inclusiv stațiile de metrouri. Vânzătorii ambulanţi sunt întotdeauna pregătiți să servească mâncarea locală favorită oricui îi este foame. Chiar și privitul luminilor strălucitoare de pe Broadway sau de pe 42nd Street este o experiență culturală de care te poți bucura. Și dacă vrei să experimentezi adevărata cultură a New York-ului, tot ce trebuie să faci este să iei un taxi sau să folosești metroul pentru a ajunge la destinația dorită.

 

Există multe activități specifice New York-ului. Un exemplu este breakdance-ul în cluburi sau uneori chiar pe stradă. Așteaptă-te să vezi cascadorii uimitoare dacă ești norocos să vezi un exerciţiu de breakdance. Localnicii sunt, de asemenea, pasionaţi de ciclism, modă și îşi arată talentele lor în galerii de artă, grupuri de teatru sau cafenele.

 

New York-ul mai este cunoscut pentru cele câteva evenimente extrem de populare care au devenit faimoase în întreaga lume, cum ar fi TriBeCa Film Festival și NY Fashion Week. Putem spune că nu trebuie să aștepți niciodată prea mult pentru a primi o nouă doză de cultură atunci când vizitezi acest oraș. S-ar putea spune că una dintre cele mai mari atracţii este faptul că întotdeauna ceva se întâmplă. Alături de Hollywood, New York-ul este destinaţia pieselor de film, agențiilor de modă, showurilor de televiziune, înregistrărilor și producțiilor mass-media. Acest lucru ar putea fi motivul pentru care oamenii aleg să se mute în New York atunci când decid să-şi încerce norocul în showbiz.

 

 

Autor: Ossiana Tepfenhart

sursa foto: cupcakesandcrablegs.com

 

 

 

 

Publicat in: iulie 2014
Etichete pentru acest articol: gastronomie, mancare, restaurante, retete culinare
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement