Tequila: cartea de vizita a Mexicului

Home « Turism « În lume

Tequila, acea băutură spirtoasă obţinută dintr-un cactus considerat de azteci de natură divină, de mulţi venerată, de alţii blamată, rămâne identitatea culturală a poporului mexican!

Se crede că tequila are legătură cu populaţia băştinaşă Nahuatl, care înseamnă “locul plantelor secerate”, oentru care inima bogată în zahăr a cactusului agave era folosită pentru a obţine o licoare fermentată, asemănătoare cu berea sau vinul.

 

În Mexic, fiecare regiune adăposteşte o mulţime de distilerii, restaurante şi magazine care vând suveniruri şi, desigur, băutura naţională. Fiecare distilerie posedă propriile secrete, de aceea nicio tequila nu se aseamănă cu alta!

Aroma finală a tequilei depinde de o serie de factori, de la tipul de butoaie folosite pentru învechire până la solul din care îşi trag agavele nutrienţii. Este nevoie să treacă aproape 10 ani pentru ca planta să ajungă la maturitate, iar fructul copt să fie rumenit în cuptoarele distileriilor şi lăsat la fermentat pentru transformarea zaharurilor în alcool.tequila

 

Pentru iubitorii acestei băuturi divine, tequila nu se alege după preţ, ci după conţinut! O sticlă de tequila mixto de calitate medie, care se bucură de multă publicitate, poate avea un preţ mai ridicat decât una fără brand, obţinută 100% din agave.

 

Mexicanii, adevăraţii cunoscători ai secretului licorii magice, spun că tequila cea mai bună se bea simplă, fără adaosuri, iar pentru cei care nu sunt încântaţi de ideea de a o bea simplă, o pot îndulci în cocktail-uri.

 

sursă imagini: chipandco.com

Autor: IRINA B.

Publicat in: ianuarie 2013
Etichete pentru acest articol: alcool, bauturi alcoolice, destinatii turistice, tequila
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement