Aventurează-te în Delta Dunării cu canotca

Home « Turism « La noi

În România se va lansa primul traseu turistic model pe apă ce va fi concretizat în Delta Dunării. Proiectul intitulat „Cu canotca în Deltă: metode Inovative de Interpretare a naturii” este finanțat de Fundația Pentru Parteneriat și MOL România și va fi derulat de Asociația de Ecoturism din România (AER) în parteneriat cu Asociația Ivan Patzaikin - Mila 23 în perioda mai-septembrie 2012.

O excursie în Delta Dunării iți rezervă multe surprize, iar prin proiectul „Cu canotca în Deltă: metode Inovative de Interpretare a naturii”, vei avea ocazia să vizitezi peisajele unicat și particularitățile locului la bordul unei canotci. Circuitul va permite explorarea diversității biologice a Deltei prin practicarea unui turism lent cu canotca.

Canotca este o ambarcaţiune în care tradiţia se îmbină cu modernul, în care poţi vâsli cu pagaia dar care are şi un mic motor. A fost numită aşa după lotca de la care a fost preluat materialul şi după canoe de la care a preluat liniile dinamice. Este un produs integral "made in Romania", cu un design unicat, făcută din meşteşugul marangozilor din Deltă și a fost realizată cu contribuția campionului Ivan Patzaichin.

 

Canotca arată excelent. Este robustă, zdravănă şi făcută cu cap de oameni care au stat zeci de ani în barcă. Pagaia de canotcă e mai lungă decât cele normale, pentru a putea fi folosită şi ca vâslă.

Variantele cu motor sunt electrice şi foarte bine compartimentate iar "vedeta" este un aşa-numit catamaran, făcut din corpurile a două canotci unite între ele prin suprafeţe de lemn numai bune de şezlong.

În cadrul concursului „Ambarcațiunea anului” -  etapa Tulcea, canotca PATZAIKIN Adventure a câștigat la categoria ECO.

 

Pentru cei interesați să se plimbe cu canotca prin Deltă, traseul propus va putea fi parcurs în 4-5 ore, periodă în care turiștii vor putea afla mai multe informații despre flora și fauna prin intermediul autoghidului pus la dispoziție.

Traseul va începe în satul Crișan, ales special pentru casele tradiționale cu acoperișuri de stuf și garduri din nuiele, urmând să se continue pe canalele din vecinătatea localității, spre Lacul Iacob, unde pot fi observate specii de păsări și alte elemente specifice de biodiversitate deltaică, scrie www.ecomagazin.ro.

 

Vor fi amplasate panuri-pelican în puncte strategice din Tulcea și București, cum ar fi Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării din Tulcea și Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa, ce vor avea rolul de a promova poteci tematice și destinațiile ecoturistice.

Traseul va fi lansat în vara acestui an, cel târziu până pe 15 septembrie, spun organizatorii, când vor fi intreprinse și acțiuni de conștientizare pentru comunitățile locale în scopul creșterii sentimentului de mândrie și apartenența la această zona.

 

Pentru strângerea informațiilor necesare realizării ghidului audio vor fi implicați membri din comunitatea locală, iar la finalizarea proiectului se va realiza un tur informativ pe traseul creat.

Asociația de Ecoturism din Româna are misiunea de a promova și dezvolta ecoturismul și contribuie la conservarea naturii și a veni în sprijinul comunităților locale din zonele cu valoare naturală.

În acest fel, asociația contribuie la creșterea calității serviciilor legate de ecoturism și promovează natura ca element esențial al imaginii turistice a României.

Marina Plopeanu

Sursă foto: www.rowmania.ro

Publicat in: iunie 2012
Inapoi la categoria «« Turism

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement