Hanul Gabroveni

Home « Turism « La noi
Hanul Gabroveni din Capitală, restaurat cu peste 37 de milioane de lei prin lucrări care au durat peste doi ani, a fost inaugurat de primarul general Sorin Oprescu, care a deschis, cu acest prilej, evenimentele din Zilele Bucureştiului. 
Hanul Gabroveni poate găzdui conferinţe, ateliere, expoziţii, proiecţii de film și își propune să devină un nod creativ important în centrul vechi al Bucureștiului. 
Situat între străzile Lipscani şi Gabroveni, Hanul devine declaraţie de respect faţă de trecutul oraşului. Interesant este că deja în această perioadă clădirea se confundă cu fostul Han Gabroveni.
Sunt istorici care plaseaza inceputurile hanului Gabroveni in 1739, pe baza insemnarilor francezului Jean Claude Flachat, potrivit caruia fiul lui Nicolae Mavrocordat, Constantin, ar fi inaltat un bezesten” - cladire patrata, un fel de hala - care sa fie ocupat de negustori straini, greci, turci sau unguri, dar fostul secretar domnesc nu face nici precizare in ceea ce priveste localizarea constructiei.
Ansamblul gazduieste un centru cultural-artistic la standard european, care cuprinde o sala mare de spactacole cu 200 de locuri, o sala mai mica de 70 de locuri, o sala care ar putea avea destinatia de studio sau de repetitie, 4 sali de expozitie, birouri, cafenea si punct de informare turistica.
 
 
 

 

Sursa foto: arcub

 

 

 

Publicat in: septembrie 2015
Etichete pentru acest articol: Bucuresti, centru istoric, Hanul Gabroveni
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement