"Organic Fest", târgul plin de sănătate!

Home « Turism « La noi

Weekend-ul acesta, nu prea ne-am putut bucura de o vreme așa cum ne doream noi pentru activitățile menite relaxării, însă am avut ce face. De exemplu, noi am fost la târgul "Organic Fest" care a avut loc la Plaza România. Nu numai că ne-am putut bucura de o grămadă de produse 100% naturale, dar am și învățat foarte multe despre cum să ne hrănim, îngrijim și cum să ducem o viață sănătoasă. Am învățat și ce este cel mai important am înțeles că  "SUNTEM CEEA CE MÂNCĂM!".
Sănătatea noastră este strâns legată de alegerile pe care le facem zi de zi în privință alimentației și a modului de viață. Un stil de viață sănătos înseamnă alegeri sănătoase, iar produsele bio, organice sunt tot mai căutate.
Conceptul promovat cu ocazia "Organic Fest” are în vedere încurajarea unui regim de viață sănătos, prin prezentarea celor mai noi produse alimentare, de îngrijire corporală, dar și prin activități sportive ce se vor desfășura în această perioadă.

De ce BIO? Consumul de produse ecologice are multe avantaje:

     - la producerea lor nu s-au folosit ierbicide, pesticide, hormoni;
     Name- nu conțin aditivi sau alte substanțe chimice;
     - nu sunt modificate genetic;
     - produsele de origine animală nu conțin urme de antibiotice;
     - sunt produse sănătoase, lipsite de reziduuri toxice;
     - au un conținut echilibrat de substanțe bioactive și minerale;
     - impactul asupra mediului înconjurător este minim.

 

Ce înseamnă BIO?

NameCu toții am auzit de produsele (mâncare, cosmetice, detergenți, haine) organice sau bio, despre care se vorbește tot mai mult în ultimul timp. Dar ce înseamnă, de fapt, "bio" sau "organic"? Ce produse pot fi organice și când putem spune despre un produs că este organic?
Conceptul de organic se referă la felul cum sunt cultivate și procesate produsele agricole. Producția organică se bazează pe un tip de agricultura care menține și reface fertilitatea solului, fără a folosi îngrășăminte chimice toxice și care ține la distanță dăunătorii fără a folosi pesticide și insecticide. După recoltare, roadele agriculturii organice sunt procesate fără a folosi ingrediente artificiale, conservanți sau radiații.
Bio este o reîntoarcere la tradițiile originare de cultivare a pământului. Pământul este lăsat să ofere de la sine tot ce are mai bun.  

Conştientizarea oamenilor că într-o ţară atât de poluată se mai pot reîntoarce la natura pură, consumând produse bio, este foarte importantă.
Pentru început pe piață din românia produsele bio, sunt încă un trend. Am stat de vorba cu o parte din expozanți și mi-au împărtășit despre creșterea numărului de oameni care înțeleg cu adevărat de ce este important să ne hrănim sănătos. Asta e bine! Se pare că procesul de educare asupra vieții sănătoase este destul de anevoios, dar sigur. 

NameTrebuie inteles ca o viață sănătoasă nu înseamnă numai alimentație corectă, ci și mișcare, îngrijire corporală, odihnna. Crearea unui stil de viaţă sănătos nu trebuie să însemne neapărat schimbări drastice, de care să nu poţi să te ţii şi care să te copleşească.

“Organic Fest” a adus consumatorilor produse bio grupate sub conceptul BeOn:

Bio: alimente, dulciuri, delicatese, vinuri, produse apicole etc.;
Eco: detergenți, produse de curățenie etc.;
Organice - cosmetice – creme, produse de îngrijire, make-up, produse de înfrumusețare, produse pe bază de ulei de argan;
naturiste/naturale: ceaiuri, siropuri, suplimente nutritive, produse de medicină naturistă, produse din plante medicinale, etc.

Name Conştientizarea oamenilor că într-o ţară atât de poluată se mai pot reîntoarce la natura pură, consumând produse bio, este foarte importantă.

Sper că v-am convins cât de importantă este consumarea de produse bio! Cu toții suntem interesați să consumăm produse care să se apropie de gustul natural al acestora, cu implicații favorabile asupra sănătății noastre.

Autor: Gabi- Ionela Ciucă

 

Publicat in: mai 2012
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement