Poiana Brasov, destinatia turistica si culinara perfecta

Home « Turism « La noi

Iarna, staţiunea Poiana Braşov devine una dintre cele mai căutate destinaţii turistice, datorită peisajelor superbe, condiţiilor de cazare bune şi, nu în ultimul rând, datorită meniului bogat al restaurantelor şi pensiunilor.

Este adevărat că aerul proaspăt de munte, orele de schi şi spa deschid apetitul, aşa că în staţiune n-au întârziat să apară restaurante care să-şi răsfeţe oaspeţii aşa cum ştiu ele mai bine: cu bucate alese, de primă clasă, şi cu băuturi 100 % ecologice.

În perioada sărbătorilor de Crăciun, ofertele restaurantelor din Poiana Braşov sunt dintre cele mai interesante şi variază de la reduceri de preţ până la programe artistice şi culinare speciale dedicate Crăciunului.

Cu o minunată vedere spre staţiunea Poiana Braşov, Restaurantul Sport se remarcă prin savoarea deliciilor culinare şi ambianţa confortabilă. Decorat într-un stil clasic, cu banchete confortabile din piele şi având vedere spre staţiune, restaurantul oferă plăcerea unui mic dejun american, a unui prânz delicios sau a unei cine speciale în compania unui vin de colecţie.

Iar pentru familiile cu copii, restaurantul are pregătit meniuri speciale cu preparate atent selecţionate, printre care minitortilla de pui, mousse de iaurt cu fructe de pădure.

Toate preparatele poartă semnătura unui bucătar vestit în zonă, Chef Andrasi Zoltan, care delectează simţurile cu o îmbinare de specialităţi tradiţionale şi alese reţete internaţionale.

Restaurantul Sport se găseşte în incinta hotelului cu acelaşi nume (Sport Hotel & Spa), aflat la baza pârtiei Bradul. Tot aici, turiştii cazaţi se pot delecta la Lobby Bar, un loc aparte care oferă o selecţie de sandwichuri şi salate proaspăt preparate, dar şi cocktailuri personalizate savurate după o zi de schi.

Situat într-un decor de vis şi pictat în albul iernii, Hotelul "Acasă la Dracula" dispune, pe lângă condiţii de cazare bune, şi de restaurante elegante, intime şi încântătoare, care oferă numai preparate delicioase.

Acasă la Dracula dispune de trei săli de restaurant: Restaurant "Castel" (capacitate maximă 200 de locuri), Restaurant "Sighişoara" (capacitate maximă 80 de locuri) şi Restaurant "Anastasia" (capacitate maximă 50 de locuri). Toate cele trei restaurante oferă o îmbinare reuşită de preparate internaţionale cu cele tradiţionale româneşti, dar şi multe varietăţi de vinuri.

Şi dacă tot am pomenit de băuturi, hotelul dispune şi de un bar amenajat ca la carte şi dotat cu de toate. Barul House of Dracula este un loc intim, unde turiştii se pot bucura în voie de gama largă de băuturi speciale. Barul este situat la etajul al doilea, este deschis de la 07:30 şi până când ultimul client se duce la culcare.

Name
Cu o tradiţie de peste 30 de ani şi amplasat într-o zonă pitorească, la poalele pădurilor de brad, Restaurantul Vănătorul din Poiana Braşov este un loc distins, cald şi primitor, care îşi aşteaptă turiştii cu arome desăvârşite, decor rustic (într-un stil "Unic Vânătoresc") şi multă veselie.

Meniul abundă în preparate care mai de care mai delicioase, începând de la gustări (bulz românesc, brânzeturi franţuzeşti, carpaccio de urs şi cerb, biftec tartar, icre negre), vânat (medalion de căprioară, gulaş de mistreţ, friptură de urs, confitat de prepeliţă, ruladă de fazan) şi până la desert (clătite cu îngheţată şi sos de ciocolată, mousse de ciocolată belgiană, mere caramelizate, papanaşi cu dulceaţă şi smântână, salată de fructe proaspete).

 

 

 

Irina B.

sursa foto: brasovhoteluri.ro

Publicat in: decembrie 2013
Etichete pentru acest articol: gastronomie, masa de Craciun, restaurant, restaurante
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement