RECORD MONDIAL: Sandviş multietnic de peste 100 m

Home « Turism « La noi

Cel mai lung sandviş multietnic din lume a fost pregătit la Arad de către 50 de bucătari, reprezentanții a zece etnii care convieţuiesc în România.

 

La eveniment au fost prezenți bucătari bulgari, evrei, germani, macedoneni, maghiari, români, rromi şi slovaci au lucrat sub coordonarea maestrului bucătar bănăţean Uica Mihai pentru a pregăti sandvişul lung de 106 metri.

 

Sandvişul a fost împărţit în 10 segmente, iar fiecare etnie a folosit alimente şi reţete specifice pentru a pregăti câte un segment distinct din acest sandviş.

Este foarte greu de spus care dintre segmente a fost cel mai gustos, dar sandvişul a fost devorat în mai puţin de o oră de publicul care a participat la acest eveniment.

Acest record intercultural a fost omologat de World Association of Chefs Societies, în cadrul Campionatului International de Gătit în Aer Liber, Cupa Aradului.

 

Iată compoziţia segmentelor de sandviş pe care bucătarii le-au pregătit pentru a stabili acest record mondial:

 

Maghiari

- unt frecat cu boia dulce şi boia iute

- cârnaţi picanţi, ciolan afumat, ardei kapia, roşii

 Evrei

- unt frecat cu hrean

- peşte afumat, măsline, gogşari marinaţi, salată verde

Germani

- unt frecat cu pătrunjel verde

- kaiser, caşcaval, ceapă verde, castraveţi, roşii, salată verde

Sârbi

- unt frecat cu ceapă verde şi usturoi

- salam cu şuncă, castraveţi acri, ardei gras, roşii, salată verde

Ucraineni

- unt frecat cu sardele

- ouă fierte, macrou marinat,măsline, gogoşar, salată verde

Slovaci

- unt frecat cu măsline

- salam de sibiu, brânză topită, ceapă verde, castraveţi, roşii salată verde

Bulgari

- unt frecat cu mărar

- salam Victoria, costiţă afumată, brânză Feta, castraveţi roşii, salată verde

Rromi

- unt frecat cu usturoi şi boia dulce

- muşchi ţigănesc, cârnaţi afumaţi, brânză de oaie, castraveţi, roşii, salată verde

Macedoneni

- unt frecat cu Feta

- parizer de vită, omletă, ardei gras, ceapă verde, roşii

Români

- amestec din toate produsele, luate în cantităţi mici de la fiecare etnie.

Autor: Marina  Plopeanu

Publicat in: iulie 2012
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement