Unde luăm prânzul, când e frumos afară?

Home « Turism « La noi

La majoritatea birourilor, în ziua de azi se acordă o pauză de masă de o oră, sau o jumătate de oră.

În loc să stăm la birou, în mijlocul agitației ca să mâncăm, vă propun o ieșire la aer liber.

Pe principiul că mâncarea are gust mai bun dacă este servită într-o locație bună, vă propun să descoperim împreună locațiile de lângă serviciul dumneavoastră unde vă puteți lua în liniște gustarea de prânz.

Dacă locuiți în centru sunteți norocos, deoarece există multe parcuri ideale pentru masa de prânz.

Parcul Kisseleff este oaza de liniște din mijlocul capitalei. Situat lângă Piața Victoriei, este locul ideal pentru persoanele care lucrează în zona Victoriei, Ion Mihalache, Kisseleff.

Nu are foarte multe bănci, dar iarba proaspăt tunsă vă invită să vă așezați.

O altă locație, tot aproape de centru este binecunoscutul Parc Herăstrău.

Parcul Herăstrău este dotat și cu o sumedenie de terase, de unde vă puteți ”face plinul” de cafeină, servită sub diverse forme apetisante: cappucino, caffe latte, latte machiatto, frappe, etc.

Acest parc o bună locație pentru prânzul celor care lucrează în zona Băneasa, Charles de Gaulle, Dorobanți sau Arcul de Triumf.

Parcul Cișmigiu vă poate găzdui în timpul prânzului, dacă aveți biroul în zonele Universitate, Kogălniceanu, Schitu Măgureanu, Berzei, Știrbei Vodă.

Puteți opta pentru parcul Eroilor, Grădina Botanică sau Parcul Operei, dacă lucrați în zonele mai sus menționate sau în Cotroceni.

Un alt loc ideal pentru o escapadă de la birou, puțin mai departe de centru este parcul IOR.

IOR a fost recent renovat și, în prezent, se ridică la standardele europene în ceea ce privește amenajarea parcurilor. Pe lângă locurile ideale pentru a servi o gustare, IOR vă oferă și multe locuri special amenajate pentru a face mișcare.

În zona Colentina există parcul Plumbuita, mic și cochet, intim și discret, perfect pentru un ”refugiu”.

În Fundeni găsim parcul Motodrom, împânzit cu spații verzi și foișoare.

Tot prin aria Colentina găsim și parcul Tei, recent reamenajat. Acesta ”pune la bătaie” mese de ping-pong, foișoare și fântâni cât cuprinde, mese de șah și bănci îngrijite.

Norocoșii care își ”ispășesc pedeapsa” în zona Tineretului au parcul omonim în zonă, parc cu de toate pentru toți.

Tineretului are terase, dealuri, fântâni, lac, locuri de joacă, teren de fotbal, skate parc, mese de ping-pong...Cam orice activitate outdoor îți trece prin minte...aici vei găsi un loc special amenajat pentru ea.

Imediat lipit de parcul Tineretului, este parcul Carol, parc care încorporează Arenele Romane. Ce pune la Bătaie Carol? Liniște, poienițe, fântâni, alei intime și multă vegetație.

Ce faci dacă lucrezi în Bucureștii Noi? Poți lua prânzul în parcul Bazilescu (fost Nicolae Bălcescu), care are o suprafața impresionantă de 13,5 hectare. Eu zic că e suficient spațiu pentru a vă găsi un loc liniștit și umbrit pentru o gustare.

Sunt sigură că am omis o mulțime de locații. Eu v-am dat doar câteva idei generale, dar voi știți cel mai bine ce aveți în jur.

Dacă aveți idei și vreți să le împărtășiți cu ”colegii de suferință”, aștept descrierile voastre pe mailul redacției pentru a le publica.

Autor: Ioana Dogaru

 

Publicat in: martie 2013
Etichete pentru acest articol: birou, parc, pauza, pranz
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement