Unde ne petrecem vacanța de 1 Mai?

Home « Turism « La noi

 

Mai este fix o săptămână până la mult-așteptata vacanță de 1 Mai! A rămas foarte puțin timp sa ne gândim ce facem cu zilele libere! Nu trebuie irosită nici o clipă!

Primul impuls este probabil să lăsăm totul baltă și să fugim la mare! Plaja ne așteaptă, primitoare ca în fiecare an.

Când vine vorba despre cazare, litoralul este deja rezervat. În perioada aceasta sunt așteptați peste 40.000 de turiști la mare, dornici să uite de problemele cotidiene și să se relaxeze.

Există și vești bune! Bucureștenii care vor să își petreacă mini-vacanța de 1 Mai pe litoral, vor plăti pentru un bilet de tren către mare numai 10 lei.

Cazarea la mare de 1 Mai pornește de la 7 euro pe noapte în sudul litoralului și ajunge până la 15-20 euro/noapte la hotelurile de 3 - 4 stele.

Dar ce facem la mare, dacă nu putem intra în apă? Ieșim la terase! O fi prea frig să înotăm, dar nu este prea frig să ne bucurăm de o bere rece, sub razele jucăușe de soare, cu o porție delicioasă de hamsii cu mujdei, pe o coloană sonoră de valuri...

Terasele de pe plaja, care până acum erau abandonate, vor prinde viață odată cu vacanța de 1 Mai!

Vă recomand să consumați mult pește la mare, în primul rând pentru că este gustos, proaspăt și ieftin și, în al doilea rând, pentru că este indicat să mâncăm mai ușor înainte de Paște.

La mai toate terasele și bodegile de pe litoralul românesc, hamsiile și păstrăvii sunt nelipsiți! Dacă vreți să vă răsfățați, că doar este vacanță, puteți opta și pentru o porție delicioasă de creveți.

Copți sau prăjiți, trași în tigaie cu diverse sosuri sau pur și simplu făcuți la grătar, creveții sunt un deliciu sănătos, ideal alături de o bere rece.

Bineînțeles că nu trebuie să uităm nici de mititei, mâncare devenită simbol al acestei sărbători!

Turiștii de pe litoralul romnânesc au tendința să uite de orice regulă nutrițională în vacanță, și își potolesc adesea foamea cu shaorma. Aceasta este și foarte accesibilă la preț, amplificând astfel ispita.

Dar, dacă tot suntem la mare, de ce să nu ne bucurăm de o mâncare gustoasă și sănătoasă, caracteristică zonei?

De ce să mâncăm shaorma, când ne putem bucura de o porție consistentă de scoici? Sau poate melci cu sos de smântână și usturoi.

Indiferent în ce stațiune vă cazați pe litoralul românesc, restaurantele și terasele sunt bogate în oferte când vine vorba de mâncare.

Deși este vacanță și ne permitem să facem abstracție de diete, asta nu înseamnă că trebuie să exagerăm.

În plus, mâncarea grea ne taie din cheful de distracție, pe când o porție ușoară de hamsii ar fi exact boost-ul de energie de care avem nevoie pentru a mai comanda o bere și a purcede într-o plimbare pe plajă, la apus.

Dacă timpul sau bugetul nu vă permit o escapadă la mare, trebuie măcar să părăsiți orașul de 1 Mai, și să vă bucurați de vreme la un grătar la pădure.

Autor: Ioana Dogaru

Sursa foto: hotelvega.ro

Publicat in: aprilie 2013
Etichete pentru acest articol: 1 mai, escapada, hamsii, vacanta
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement