Unde poți face mișcare gratis, în București?

Home « Turism « La noi

Acum că vremea se încălzește și straturile de haine se subțiază, noi trebuie să fim pregătiți pentru a ne întoarce la garderoba de primăvară.

Dar cum să facem asta, când programul de muncă este prea lung și obositor iar sala este prea departe și prea scumpă?

Din fericire, în Capitală există câteva locuri amenajate special de primării, unde poți exersa în liniște, și fără a cheltui niciun leu.

De exemplu în Parcul Herăstrău există mai multe locații special amenajate, dotate cu aparate pentru rotaţii (bazin, spate şi picioare din poziţii stând şi aşezat), biciclete şi steppere pentru dezvoltarea musculaturii picioarelor, aparate multifuncţionale pentru exersarea bazinului şi dezvoltarea braţelor.

Există și o bancă pentru abdomene. După ce vă plictisiți de exerciții de sală puteți să vă anturați prietenii la o partidă de ping pong, deoarece locațiile sunt doatate și cu mese de ping pong. Tot ce trebuie să aveți la voi sunt palete și o minge.

În afară de Herăstrău, care nu este chiar în drumul oricui, sunt o mulțime de alte locații dotate cu mini ”săli de fitness” outdoor.

De exemplu, lângă casa mea este parcul Operei, unde recent a apărut un colț dedicat amatorilor de mișcare.

După muncă mi-am făcut un obicei: îmi pun playerul în urechi, alerg până acolo, petrec 15 minute intense făcând turul aparatelor și apoi mă îndrept spre casă în viteză de power-walking.

Dacă repet acțiunea de 2-3 ori pe săptămână, chiar începe să se vadă. Și elimin și stresul acumulat la birou.

În IOR există mai multe astfel de săli improvizate, cu câte un aparat pentru fiecare parte a corpului. Există chiar și o tiroliană pentru amatorii de aventură.

Tot în IOR sunt terenuri de basket, terenuri de fotbal și mese de ping pong. Dar niciunul dintre acestea nu este dotat si cu minge sau palete. Terenul de basket este foarte bun. Eu l-am încercat și am fost plăcut surprinsă. Singura problemă a fost că, din când în când, mingea ajungea în lacul din apropiere.

Parcul Tineretului și Parcul Eroilor sunt de asemenea echipate să facă față nevoilor sportive ale omului de birou.

Pentru amatorii de basket există cunoscutul teren din Politehnică, unde se adună jucătorii amatori din toate cartierele pentru a se întrece la o partidă de unu la unu.

Nu trebuie să aveți bani ca să fiți în formă! Nu trebuie nici măcar să aveți foarte mult timp! Locuri există! Trebuie să existe și voință!  

Autor: Ioana Dogaru

Sursă foto: espntimes.com

Publicat in: martie 2013
Etichete pentru acest articol: Bucuresti, miscare, parc, sport
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement