Creveti crocanti cu orez

Home « Turism « Retete pescaresti

Mi-am dorit de mult timp să încerc şi eu această reţetă cu creveţi, mai ales că auzisem numai laude la adresa lor.

Zis şi făcut! Am gătit creveţi cu orez, care sunt delicioşi "rău", iar în combinaţie cu sosul de usturoi, aromele sunt divine.

                                                     Creveţi crocanţi cu orez

Ingrediente:

1 kg creveţi (curăţaţi şi decorticaţi)

100 g orez

6 căţei de usturoi

2 cepe verzi

3 linguri de suc de lămâie

1 linguriţă de zahăr

1 legătură mică de pătrunjel

sare

2 linguri ulei de floarea soarelui

 

Mod de preparare:

1. Într-un vas amestecăm sucul de lămâie, usturoiul şi zahărul, apoi punem ceapa verde tăiată rondele.

2. Lăsăm sosul deoparte şi, într-o tigaie, încingem uleiul, în care punem creveţii şi-i prăjim până devin roz.

3. Scurgem zeama de la creveţi, adăugăm usturoiul zdrobit, lăsăm 1-2 minute până s-au călit, după care punem pătrunjelul tocat mărunt.

4. În paralel, punem 2 căni de orez la fier, în 4 căni de apă. După ce a fiert bine, îl turnăm pe-o farfurie, peste care punem creveţii înmuiaţi în sosul de usturoi.

Poftă bună!

 

sursă imagine: mancarebuna.com

Autor: IRINA B.

 

Publicat in: martie 2013
Etichete pentru acest articol: creveti, delicatese, retete culinare, retete pescaresti, specialitati
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement