Creveti cu spanac proaspat

Home « Turism « Retete pescaresti

Creveţii imi plac şi nu evit să-i combin cu verdeţuri proaspete, care se găsesc din abundenţă în pieţe.

Astăzi, am ales să-i combin cu spanac proaspăt, rezultând un preparat uşor, sănătos şi gustos!

Creveţi cu spanac proaspăt

Ingrediente:

300 g creveţi mici (baby)

300 g spanac proaspăt

200 ml apă

150 ml vin alb sec

50 g caşcaval

1 ceapă roşie

1/2 lămâie

1 lingură unt

sare

piper

 

Mod de preparare:

1. Curăţăm ceapa, o tocăm felii mai mari şi o călim puţin într-o lingură de unt.

2. Adăugăm apa şi lăsăm să fiarbă 10 minute la foc potrivit, apoi turnăm şi vinul şi mai lăsăm să fiarbă 5 minute.

3. Punem la călit spanacul, într-o lingură de unt, pentru câteva minute.

4. Creveţii îi spălăm bine în mai multe ape, îi condimentăm cu sare şi piper şi îi stropim cu zeama de la jumătate de lămâie.

5. Preîncălzim cuptorul la 180 grade C.

6. Într-o tavă termorezistentă adăugăm spanacul şi creveţii pe toată suprafaţa tăvii.

7. În sosul pregătit adăugăm caşcavalul ras şi condimentăm cu sare şi piper proaspăt măcinat.

8. Turnăm sosul peste creveţi şi dăm la cuptor pentru 25 minute.

Poftă bună!

 

sursă imagine: getfit.ro

Autor: IRINA B.

Publicat in: martie 2013
Etichete pentru acest articol: creveti, gastronomie, retete culinare, retete sanatoase, spanac
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement