Pastrav la cuptor cu sos delicios

Home « Turism « Retete pescaresti

Primăvara şi-a intrat în drepturi de câteva zile, iar noi suntem cu gândul la reţete culinare uşoare, sănătoase şi hrănitoare.

Un exemplu ar putea fi păstrăv la cuptor, extrem de sănătos, care ne aduce un aport caloric important pentru o bună funcţionare, aş spune la cote maxime!

Păstrăv la cuptor cu sos delicios

Ingrediente:

1 kg de păstrăv

400 ml vin alb sec

1 praz mic

2 morcovi mici

1 ceapă mică

1/4 ţelină potrivită

1 legătură de pătrunjel

ulei

sare

Sos:

100 g unt

100 ml smântână

1 lingură de făină

câteva frunze de pătrunjel,

sare

piper

 

Mod de preparare:

1. Curăţăm, spălăm şi uscăm peştele, apoi îl frecăm bine cu sare şi-l lăsăm deoparte în jur de o oră.

2. Curăţăm legumele, le spălăm şi le tăiem bucăţi măricele. Ungem cu ulei un vas lung şi îngust, punem legumele, adăugăm pătrunjelul spălat, curăţat şi tocat, apoi păstrăvul, uns şi el cu puţin ulei.

3. Deasupra punem un pergament uns cu puţin ulei şi introducem vasul la cuptor, la 180ºC.

4. După vreo zece minute, scoatem vasul, îndepărtăm pergamentul şi turnăm vinul peste legume.

5. Băgăm din nou la cuptor, la 200ºC, şi lăsăm păstrăvul să se coacă până-i gata, cam vreo 20-30 de minute.

6. Scoatem peştele cu grijă şi-l aşezăm pe un platou încălzit. Strecurăm lichidul rămas în tavă, îi adăugăm făină, bătând bine cu un tel, să nu facă niciun fel de cocoloş. Punem, puţin câte puţin, şi smântâna, bătând în continuare. Când e gata, procedăm la fel şi cu untul.Tocăm jumătate din legumele coapte şi le adăugăm şi pe ele în compoziţie.

7. Condimentăm sosul cu sare şi piper, îl turnăm peste păstrăv, iar la final, presărăm pătrunjel.

Poftă bună!

 

sursă imagine: adnias.blogspot.com

Autor: IRINA B.

Publicat in: martie 2013
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement