Peste file la cuptor

Home « Turism « Retete pescaresti

Peştele este necesar pentru o bună funcţionare a organismului, pentru o stare de bine. Peştele, ca parte a alimentaţiei, poate lupta împotriva bolilor de inimă. Grăsimile omega-3 din peşte protejează inima împotriva dezvoltării tulburărilor de ritm cardiac. Acestea ajută la scăderea tensiunii arteriale, a frecvenţei cardiace, îmbunătăţesc funcţia vaselor sanguine, scad trigliceridele şi diminuează inflamaţia.

 

                                                                                 Peşte file la cuptor

 

Ingrediente:
- 8 felii peşte file
- 4 cepe albe
- 2 căţei de usturoi
- 1-2 ardei chili roşii
- 1 lămâie mică
- 10 linguri ulei de măsline
- 1 legătură coriandru verde
- sare
- piper

 

Mod de preparare:
1. Ungem cu puţin ulei o formă termorezistentă, apoi punem fileurile, sărăm şi piperăm pe ambele părţi.

2. Încingem cuptorul la 180 de grade. Curăţăm ceapa şi o tăiem jullien. La fel procedăm şi cu ardeii chili şi usturoiul. După ce sunt tăiate mărunt, le amestecăm pe atoate şi le turnăm deasupra peştelui.a

3. Spălăm lămâia cu apă caldă, o lăsăm să se usuce pe un prosop de hârtie, apoi o tăiem felii subţiri şi o aşezăm peste peşte; picurăm ulei deasupra.
peste la cuptor

4. Fileurile de peşte se lasă să se rumenească în cuptorul cald circa 20 de minute. După ce s-a scurs jumătate din timp, întoarcem pe partea cealaltă. La final, spălăm coriandrul verde, îl scuturăm de apă, îl tocăm şi, la servire, presără deasupra.

 

Poftă bună!

sursă imagine: eutgl.ro

 

Autor: IRINA B.

Publicat in: noiembrie 2012
Etichete pentru acest articol: peste, retete culinare, retete de post, retete rapide
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement