Somon la cuptor cu broccoli

Home « Turism « Retete pescaresti

Este cunoscut faptul că legumele de culoare verde închis şi cele care fac parte din familia în care se încadrează broccoli scad şansele de apariţie a cancerului de orice fel.

Ele evidenţiază rolul major pe care îl au în alimentaţie şi scot în evidenţă, conform studiilor, aportul benefic pe care îl aduc sănătăţii.

 

Spanacul conţine substanţe vitale în lupta împotriva cancerului (în special a cancerului gastric, pulmonar, mamar, de vezică). Compuşii din această legumă activează acele enzime din organism care detoxifică şi elimină substanţele carcinogene.

 

Spanacul are numeroase proprietăţi anticancer şi este bogat în sulforafan, o substanţă despre care oamenii de ştiinţă au afirmat că are un rol esenţial în protejarea oaselor şi a articulaţiilor.

 

S-a descoperit că această substanţă blochează enzimele ce produc distrugerea articulaţiilor în cazul osteoartritei, cea mai comună formă de artrită.

 

Cel mai bine este să prevenim mâncând ceea ce este benefic pentru organismul nostru:

 

                                                                   Somon la cuptor cu spanac

 

Ingrediente:

4 fileuri de somon, cu piele

1 legătură mare de spanac

câteva roșii cherry

zeama de la ½ lămâie

½ lămâie tăiată sferturi

1 ceapă feliată

2 linguri sos de soia

 

Mod de preparare:

1. Primul pas este să încingem cuptorul la 180°C. Apoi punem somonul într-o tavă mare de copt, lăsând spațiu între bucățile de pește.

2. Spălăm și scurgem frunzele de spanac, pe care le punem în tavă, printre fileuri.

3. Turnăm zeama de lămâie și așezăm în tavă sferturile de lămâie.

4. Adăugăm jumătate din cantitatea de ceapă, stropim cu puțin ulei de măsline și introducem la cuptor un sfert de oră.

5. Scoatem din cuptor, stropim cu sos de soia, apoi mai lăsăm preţ de câteva minute, până când somonul este făcut.

6. Adăugăm restul de ceapă și roșiile chiar înainte de a servi.

 

Poftă bună!

sursă imagine: unica ro

 

Autor: IRINA B.

Publicat in: noiembrie 2012
Etichete pentru acest articol: gastronomie, mancare peste, retete culinare peste, retete peste
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement